KØ OG TRENGSEL: Forbered deg på kø hvis du skal kjøre mellom Oslo og skidestinasjonene Sjusjøen, Hafjell og Kvitfjell de neste ukene. Nå er begge hovedveiene – her fra riksvei 4 på Hadeland – delvis stengt på grunn av veiarbeid. Foto: Ronny Nilsen

Veiarbeider skaper problemer:

Stenger veiene til skistedene

Begge de viktigste veiene fra Oslo til skistedene Hafjell, Kvitfjell og Sjusjøen er stengt nesten hele vintersesongen. Forbered deg på enorme køer.

Publisert Sist oppdatert

Rett etter nyttår stengte Statens vegvesen riksvei 4 ved Grua på Hadeland for å gjøre vedlikeholdsarbeider på Røstetunnelen og Gruatunnelen.

Opp mot 9000 biler i døgnet må i stedet kjøre på smale og dårlige omkjøringsveier gjennom Grua, hvor det også er jernbanebru som er for lav for deler av tungtrafikken.

Det har allerede vært store trafikkproblemer når vogntog må snu.

 Les også: Testduell Model X mot I-Pace

– Ikke optimalt

Riksvei 4 over Hadeland er den raskeste og letteste veien fra Oslo til flere av de største skidestinasjonene i Norge, som Hafjell, Kvitfjell og Sjusjøen.

– Det er ikke optimalt å stenge tunnelene nå. Vi skulle egentlig gjort det i fjor høst. Men måtte utsette på grunn av den store militærøvelsen, sier prosjektleder Anders Sveen i vegvesenet til Motor.

Køene forventes å være verst på utfarten på ettermiddagen og kvelden fredager.

E6 på andre siden av Mjøsa er heller ikke et godt alternativ. Der bygger utbyggingsselskapet Nye Veier 43 kilometer med ny firefeltsvei sør og nord for Hamar.

Spesielt i helgene er fremkommeligheten dårlig. På store deler av strekningen er det omkjøringer.

Men det finnes ett alternativ til riksvei 4 og E6: Fylkesvei 33 mellom Minnesund og Gjøvik er tidvis smal og svingete, og i dårlig forfatning. Men på strekningen er det ikke pågående veiarbeid.

Tunnelarbeidene på riksvei 4 er ikke ferdige før i uke 11, i midten av mars. På E6 er utbyggingen ikke ferdig før i desember 2020.

Les også: Ny Mjøsbru kan bli bygget i utenlandsk tre