EN MILLION ELBILER: Den tyske regjeringen har en million elbiler på veien innen 2020 som mål. Nå innfører den storen elbil-rabatter. Foto: Rune Korsvoll

Tyskland gir 37.000 i rabatt til elbil-kjøpere

Den tyske regjeringen annonserte i dag at de vil subsidiere kjøpere av elektriske biler med 4.000 euro – eller rundt 37.000 kroner. De som kjøper en ladbar hybrid, vil få 3.000 euro eller urundt 28.000 kroner i rabatt.

Publisert Sist oppdatert

Disse tiltakene er et bidra for å nå regjeringens mål om en million elektriske biler på tyske veier i 2020. Tiltaket er et spleiselag mellom den tyske regjeringen og bilprodusentene. Det var den tyske finansministeren Wolfgang Schaeuble som opplyste dette på en pressekonferanse nå i ettermiddag, melder Automotive News Europe.

Totalt vil den regjeringen investere en milliard euro (9,3 milliarder kroner) for å nå dette målet. Investeringene vil også gå til å bygge opp et nettverk av ladestasjoner.

De som kjøper elektriske biler eller ladbare hybrider som koster mer enn 60.000 euro (550.000 kroner), vil ikke bli omfattet av disse subsidiene. Tiltakene vil starte allerede nå i mai.