MENN BULKER MEST: Menn krasjet bilene sine dobbelt så mange ganger som kvinner i 2015, og fikk skader for 3,4 milliarder kroner. Foto: Rune Korsvoll

Bilskader

Kvinner bulker halvparten så mye som menn

Menn krasjet bilene sine for 3,4 milliarder kroner i 2015, mens kvinner bare bulket for 1,6 milliarder. Dette viser nye tall fra forsikringsselskapene som motor.no har fått tilgang til.

Publisert

Selv om kvinner kjører noe mindre bil enn menn, er tallenes tale tydelig. Også når det gjelder antall skader er menn i et klart overtall. I fjor bulket menn nesten 170 000 ganger, mens kvinnene totalt hadde i underkant av 93 000 skader. Dette er tall som forsikringsselskapene har fått inn via skademeldinger.

Hos begge kjønn er det eneulykker, der bare en bil er innblandet,  som dominerer. Skader ved rygging kommer på en god andreplass.

Les mer om menn og kvinner bak rattet i magasinet Motor (innlogging for NAF-medlemmer)

Underbygges av UP

I en omfattende studie i 2012 tok UP for seg personer som er anmeldt for grove fartsovertredelser og ruspåvirket kjøring. Hele 91 prosent av de som hadde kjørt altfor fort, var menn. 87 prosent av de som kjørte i ruspåvirket tilstand, var menn. Det er yngre menn som dominerer denne dystre statistikken.

Mange argumenterer med at kvinner er usikre og nølende – og derfor farlige i trafikken. Men statistikken sier altså noe annet. Det gjør ekspertene også.

Ikke usikre kvinner

– «Usikre kvinner» opplever ikke jeg som et problem i trafikken. Det er snarere menn i 40-åra i raske biler som skaper farlige situasjoner, sier den erfarne kjørelæreren Tore Johannessen til magasinet Motor.

– Vi vet at flere menn enn kvinner kjører, men ikke hvor mye mer. V vet også flere menn enn kvinner får skader. Det hevdes at menn kjører mer aggressivt enn kvinner og at menn kjører ”bedre” enn kvinner, men det er ikke noe tallene til forsikringsselskapene sier noe sikkert om, sier Stine Neverdal, som er informasjonssjef i Finans Norge.

 

SLIK BULKET KVINNENE i 2015

Eneulykker                           23.794

Rygging                                 18.054

Påkjørt parkert kjøretøy     13.518

Påkjørsel bakfra                   12.513

 

SLIK BULKET MENNENE I 2015

Eneulykker                           43.492

Rygging                                 28.126

Påkjørsel bakfra                   22.931

Påkjørt parkert kjøretøy     22.786

Tallene viser totalt antall skader innrapportert til forsikringsselskapene.