UT MED STATOIL: Mandag er den offisielle åpningen av den første Circle K stasjonen i Norge. 330 gamle Statoil-stasjoner følger etter i løpet av året. Foto: Statoil Fuel & Retail

Ut med Statoil

Første Circle K-stasjon åpner mandag

Mandag åpner den første Circle K stasjonen i Europa. Det skjer på Økern i Oslo. I løpet av det neste året skal 330 Statoil-stasjoner i Norge døpes om til Circle K.

Publisert Sist oppdatert

Dette følger av at Statoils avdeling for bensinstasjoner ble kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard kjeden for tre år siden. Blått og hvitt erstattes av rødt, hvitt og gult. Norges mest kjente varemerke lang veien forsvinner. De gamle Statoil-stasjonene blir dermed en del av en global kjede, som du også finner om du reiser til Japan eller Indonesia. Også Statoil-stasjonene ellers i Skandinavia og Europa skal bytte navn til Circle K.

Hjelp oss å kåre den bste maten langs veien

Det er for øvrig ikke første gang at det skjer et navnebytte i selskapets nesten 100 år lange historie. For 24 år siden skiftet Norol navn til Statoil. Hvordan folk stiller seg til det nye ”ikke-norske” navnet Circle K, blir spennende å se.