RASK DAME: Birgitte Bremnes er en av Europas raskeste kvinner i sin top-fuel dragster med mellom 8.000 og 10.000 hester. Foto: Norsk Dragracing

Åpner nye Gardermoen Raceway med et brak

Birgittes 10.000-hesters monster på Gardermoen

I sin top-fuel dragster med bortimot 10.000 hester, er Birgitte Bremnes fra Frøya en av de store attraksjonene når den nye dragrace-banen på Gardermoen åpner i helga.

Publisert Sist oppdatert

Ti millioner kroner i spillemidler fra Kulturdepartementet og tusenvis av dugnadstimer fra medlemmene i Norsk Dragracing ligger bak når den nye banen åpner lørdag. Gardermoen Raceway er  nå Norges eneste internasjonalt godkjente bane. Det er ordfører i Ullensaker kommune, Tom Staahle, som får æren av å åpne banen på en relativt utradisjonell måte, lover presseansvarlig i klubben, Tore Ravenberg.

Allerede onsdag tok utøverne den nye banen i bruk. Drag Challenge pågår hele helgen, med både biler og motorsykler med ekstreme ytelser og prestasjoner. 230 lag fra hele Nord-Europa er påmeldt. Du kan blant annet se Svein Olav Rolstad fra Toten kjøre sin top-fuel motorsykkel, Fredrik Fagerstrøm fra Sverige i 3000 hester sterke Pro-mod bil og europamester i samme klasse, Micke Gullqvist.

For mange blir nok likevel Birgitte Bremnes, en av Europas raskeste kvinner, den store opplevelsen når hun fyrer opp sin top-fuel dragster med mellom 8.000 og 10.000 hester. Det høres, det kjennes i kroppen og det luktes. Over 40 juniorer stiller også til start på Gardermoen. Rekrutteringen er det med andre ord ikke noe å si på.