FLYR HØYT: Andreas Mikkelsen fløy høyt og fort i Australia og sikret seg seieren i årets siste VM-runde. Foto: VW

Rally-VM

Andreas Mikkelsen fløy inn til seier i Australia

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jäger kjørte i natt inn til en følelsesladet seier i årets siste runde i rally-VM i Australia. Dette var nemlig også det siste VM-løpet for VM. Hele helgen har Mikkelsen utkjempet en sekundstrid med VW-kollega Sebastian Ogier og Hyundai-fører Thierry Neuville. På de avgjørende siste fartsetappene var imidlertid Mikkelsen raskest..

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en perfekt avslutning på sesongen. Vi har kjørt jevnt og godt hele sesongen, men her i Australia hadde vi ingen ting å tape. Det var bare å gi gass fra første fartsprøve og håpe på seier, sa Mikkelsen etter målgang.

Les også: Dette kan bli Mikkelsens nye arbeidsplass i 2017

– Vi utfordret verdensmester Ogier og slo han under like forhold. Dette er min beste seier i rally-VM så langt, men det er trist å se at et så godt lag og en så god bil nå skal pensjoneres, sa Mikkelsen.

Dette var nemlig det siste VM-løpet for VW, som har bestemt å trekke seg fra videre satsing i VM for å spare penger. Det betyr at alle de tre VW-førerne Ogier, Mikkelsen og Latvala er uten jobb neste sesong. Vi har tidligere spekulert i at Mikkelsen vil sitte i Toyotas nye rallybil, når sirkuset drar i gang igjen i Monte Carlo 19. januar. Hans sjanser til å få Toyota som ny arbeidsgiver ble nok ikke mindre etter seieren i Australia.