GØY PÅ KINO: Filmvisning via Netflix eller andre kilder har vært tilgjengelig i Tesla-bilene lenge. Med nye Model Y kommer funksjonalitet for dem som er glad i dataspill også.
GØY PÅ KINO: Filmvisning via Netflix eller andre kilder har vært tilgjengelig i Tesla-bilene lenge. Med nye Model Y kommer funksjonalitet for dem som er glad i dataspill også.

«Easter Eggs» i instruksjonsboken:

Dette er overraskelsene i Tesla Model Y

I brukermanualen til Model Y, Teslas femte modell etter Roadster, Model S, Model X og Model 3 er det en side som vil interessere dem som er glade i dataspill – og mange andre også.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Vi har listen over «easter eggs» i Tesla Model Y.

Den mellomstore SUV-en, som Tesla såvidt rakk å begynne utleveringene av før koronakrisen satte en stopper for produksjonen, har, i likhet med de andre Tesla-modellene, et utvalg slike påskeegg, om man skal oversette ordrett.

Det dreier seg om hemmelige eller skjulte spill og funksjoner som lenge har vært vanlige i dataspill og programvare, men mindre vanlig i biler helt til Tesla kom på banen.

Litt juks

De som allerede kjører Tesla, vil vite hva vi snakker om, nye kunder vil kunne oppdage disse selv.

Slik sett kan det ses som litt juks at de er listet i instruksjonsboken, men hvem vet?

Kanskje det finnes noen til som vi ikke vet om. Manualen tilføyer da også at listen her omfatter «de som er oppdaget hittil».

Her er de kjente (husk at systemet bare er på engelsk):

Er du en nostalgiker med sans for videospill-automatene fra gode, gamle dager? Når du er i park-modus kan du finne denne i app-velgeren, og finne spillet du ønsker i menyen. Noen spill kan spilles med knappene på rattet, mens for andre trenger du en USB-håndkontroll.

Julestemning året rundt, ved å aktivere stemmekontrollen og – om du ikke synes det blir for flaut – si: «Ho Ho Ho», eller, hvis du er i dårlig humør, si: «Ho Ho Ho, not funny!» i stedet.

Trenger du sterkere medisin? Besøk regnbueveien (Rainbow Road) ved å skyve girspaken helt ned fire ganger etter hverandre – raskt, mens du er i Auto Steer-modus.

Trykk på T-logoen øverst på skjermen og slipp løs din indre Picasso, oppfordrer Tesla. Skisseblokk-funksjonen gjør at du kan lage ditt kunstverk og «publisere» det, ved å trykke på Publish. Da blir det sendt til Tesla, som kan gi deg konstruktiv tilbakemelding.

Trykk og hold på T-en øverst på skjermen, og velg «Mars» i sprettopp-menyen. Da vil din Model Y vises som en Mars-rover i planetens eget landskap og i About Your Tesla-boksen dukker det interplanetariske romskipet til Space X.

Fans av Douglas Adams (som Elon Musk definitivt er), vil kjenne igjen tallet 42, som er navnet du skal gi bilen din i menyen for så å oppdage hva det nye navnet blir. Noen som husker hva spørsmålet egentlig var, forresten?

Koselig med fyr på peisen på en kjølig høstkveld, vel. Og, for å komme i romantisk stemning, med girspaken i Park, velger du denne fra «easter egg»-menyen og setter på passende stemningsmusikk.

Barnslig moro kan man sette pris på i alle aldre. Utslippstestingen det er snakk om er i realiteten en virtuell prompepute. Velg denne modusen fra menyen, deretter din foretrukne type prompelyd og hvilket sete den skal komme fra. Aktiver den med venstre dreiehjul på rattet når du føler tiden er moden for en festlig spøk.

Her kan du realisere drømmen om å bli en verdensberømt DJ, skal vi tro Teslas instruksjonsbok. Med denne funksjonen, forvandles din Model Y til sitt personlige musikkstudio. I Park velger du mellom en rekke instrumenter og lyder for å skape din neste store hit. Mikrofon/headset er ikke inkludert…