DIN NESTE SUV? Rolls-Royce Cullinan kommer rullende på sine 22 tommers dekk med en 6,75 liters V12-motor med biturbo. Prisen er ikke kjent, foreløpig.
DIN NESTE SUV? Rolls-Royce Cullinan kommer rullende på sine 22 tommers dekk med en 6,75 liters V12-motor med biturbo. Prisen er ikke kjent, foreløpig.

Bildene av Rolls-Royce Cullinan:

Nærmere enn dette kommer du neppe verdens dyreste SUV

Rolls-Royce har offisielt ankommet SUV-klassen. Og diskusjonen kan bare starte: Stygg eller pen?

Publisert Sist oppdatert

Sir Henry Royce, ingeniøren bak luksusmerket, skal ha sagt følgende:

«Jobb for fullkommenhet i alt du gjør. Ta det beste som eksisterer og gjør det bedre. Når det ikke eksisterer, lag det».

SUV’en Cullinan er muligens et svar på disse visjonene. Modellen er i hvert fall oppkalt etter verdens største diamant, så selvtilliten er høy hos det ærverdige britiske luksusmerket, selv om det er eiet av BMW.

Les også: Dette er bilene som kommer – i vår prisklasse…

De fleste av oss må nok bare se på bildene. Importør finnes ikke i Norge. Og neppe en kundekrets heller. Ordlyden og budskapet i markedsføringen fra fabrikken er ikke akkurat myntet på Ola Nordmann – selv ikke de rikeste av oss. Her er et lite utdrag:

«Da Rolls-Royce for tre år siden kunngjorde at Cullinan skulle lages, så var det fordi kunder over hele verden hadde etterspurt «The Rolls-Royce of SUVs», med luksus, ytelse og brukervennlighet ingen før hadde sett i SUV-markedet. Mange av disse kundene var yngre, svært vellykkede og høyverdige personer som var sterkt engasjert i opplevelsesøkonomien og som ønsket en Rolls-Royce som kunne ta dem til verdens ende i den ultimate luksus.»

Og litt mer:

«Inspirert av en tid da man aldri reiste med sin bagasje, isolerer en skillevegg av glass passasjerkabinen fra bagasjerommet og skaper et indre økosystem for passasjerene. I tillegg til klasseledende stillhet i kabinen, får man ytterligere en fordel i ekstra kalde eller varme tider. Takket være den lukkede kabinen skapt av glassveggen, kan passasjerene forbli i optimal temperatur selv når bagasjerommet står åpent.»

Les også: Her er den elektriske Mercedes-SUV’en mange venter på

Cullinan kommer rullende på sine 22 tommers dekk med en 6,75 liters V12-motor med biturbo. Effekten er på 563 hk., og dreiemomentet på 850 nm.

Og prisen? Ingen som vet.

Bentley Bentayga ble lansert som verdens dyreste SUV da den kom på markedet i 2016. Tre nordmenn bestilte bilen til litt over fire millioner kroner den gangen.

Så her er det bare for Rolls-Royce å kaste seg inn i priskampen og gi kundene et tilbud de ikke kan si nei til: Muligheten til å kjøpe verdens dyreste SUV.

I mellomtiden kan du kikke på bildene: