Ny SUV til høsten

Dette blir en ny bestselger fra VW

En klasse under Tiguan og med en pris som starter rundt 300.000 skal det mye til om ikke T-Rock blir en ny bestselger for VW i Norge. Helt på toppen, dersom vi holder de ladbare Golf-modellene utenfor regnskapet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 23. august vises den nye, lille SUV-en fram for første gang for media, men vi har en video fra en testkjøring med en kamuflert utgave. 

T-Rock er rundt 4,35 meter lang, omtrent det samme som hovedkonkurrent Toyota CH-R, og vil dele mye teknologi med siste utgave av Golf.

Designmessig blir T-Rock mer tilpasset en ungdommelig smak, med en bred grill, doble lykter foran og en skrånende hekk.

Les også: Golf vinner denne testen!

Mye av elektronikken, utstyret og hjelpesystemene for å forbygge ulykker, blir de samme som du finner i Golf.

Det samme gjelder under panseret.

Basisutgaven får en 115 hesters bensinmotor med tre sylindrer, men bilen blir tilgjengelig med flere bensin- og dieselmotorer. Foreløpig har vi ingen opplysninger om at VW vil tilby ladbare utgaver av T-Rock, selv om dette nå er det som selger desidert best hos Golf i Norge.

Forhjulstrekk er standard, men firehjulstrekk og dobbeltkløtsj automatgir blir tilgjengelig mot et tillegg i prisen. Den er for øvrig ennå ikke klar.

Bilen kommer ikke i norske butikker før mot slutten av året.

Med konkurrenter som Toyota CH-R Hybrid, som starter på 304.000 kroner med 122 hester og automatgir, sier det seg selv at prisen på T-Rock må starte på rundt 300.000 kroner eller litt i overkant.

Det betyr omtrent nøyaktig det samme som Golf stasjonsvogn.

Den offisielle visningen av T-Rock for publikum skjer på bilutstillingen i Frankfurt midt i september.

Vi kommer tilbake med de første kjøreinntrykkene av T-Rock kort tid etterpå.