SIKRERE: Subaru viser 2019-modellen av sin Forester under bilutstillingen i New York i påsken. Foto: Subaru
SIKRERE: Subaru viser 2019-modellen av sin Forester under bilutstillingen i New York i påsken. Foto: Subaru

Presentert på New York-utstillingen:

Denne Subaru’en vekker deg hvis du dupper av

Subaru tar førerassistanse et steg videre. Toppmodellen av neste generasjon Forester bruker ansiktsgjenkjennelse for å varsle hvis du er for trøtt bak rattet.

Publisert Sist oppdatert

2019-modellen av Forester kommer ikke med revolusjonerende endringer, om man skal dømme etter det som ble vist på bilutstillingen i New York i vår.

Det er SUV og det er Subaru, med lite jåleri, rikelig plass og et godt førerassistansesystem som er løftet enda et hakk videre.

Alle Forester-modellene har «EyeSight»-teknologien, med adaptiv cruisekontroll, autobrems, filholderassistanse og startvarsler, i tillegg til filskift- og vinglevarsling.

Les også: Vi har prøvekjørt Subaru XV

Touring-modellen, som er toppversjonen av Forester i USA, lanseres nå med en løsning som varsler hvis sjåføren blir trøtt eller uoppmerksom.

«DriverFocus» bruker teknologi for ansiktsgjenkjennelse og kan huske fem forskjellige ansikter.

Den varsler ikke bare hvis du trenger en pause, men husker også hvordan du ønsker seteposisjon, temperatur og infotainment-innstillingene.

Subaru hevder de er første med en slik sikkerhetsløsning, men i USA har Cadillac hatt en liknende teknologi, i følge nettstedet The Verge. Cadillac brukte infrarøde kameraer for å registrere endringer i øyebevegelsene, mens Subaru har valgt teknologien for ansiktsgjenkjenning som blir stadig mer utbredt.