PÅ VEIEN NESTE ÅR: Vision X er forløperen til Skodas nye, lille SUV som kommer på veien neste år. Prisen er ennå ikke klar, men den vil starte under 300.000 kroner. Foto: Skoda
PÅ VEIEN NESTE ÅR: Vision X er forløperen til Skodas nye, lille SUV som kommer på veien neste år. Prisen er ennå ikke klar, men den vil starte under 300.000 kroner. Foto: Skoda

Skoda satser elektrisk:

Slik blir Skodas billige, ladbare SUV

Skoda har hatt stor suksess med den store SUV-en Kodiaq. Nå er kompakte Karoq i butikken og om ikke lenge kommer lille Polar på veien. Den blir enda et hakk mindre og kommer til å koste under 300.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

SUV-er kommer til å bli det store satsingsområdet for den tsjekkiske bilprodusenten.

På bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars vil Skoda vise fram denne konseptbilen som er forløperen til fabrikken nye, lille SUV.

Vision X er det foreløpige navnet på bilen som blir like stor som Seat Arona. Det vil si at den er omtrent 4,15 fra støtfanger – 20 centimeter kortere enn Karoq.

Navnet blir etter alt å dømme Polar og den betegnes som en urban SUV.

Utseendemessig likner den en del på Karoq, men er litt mer kantet i formen. Designstudien som vises på bilutstillingen har som den første av Skodas biler et ladbart hybriddrivverk.

Les også: En kulere Skoda har du aldri sett - og den er elektrisk

Interiøret preges av rene linjer, der de fleste knapper og hendler er erstattet med en stor berøringsskjerm midt på dashbordet. Her skal du enkelt kunne betjene de forskjellige underholdningssystemene i bilen.

Ved å lansere en tredje modell til SUV-familien, tar Skoda sikte på nye og yngre kundegrupper.

Polar kommer etter det vi vet på veien i 2019.

Salget av kompakte SUV-er øker kraftig i hele Europa, og dermed er det kanskje ikke overraskende at dette bli fokuset til Skoda framover mot 2025. På dette tidspunktet vil Skoda ha flere ladbare hybrider og rene elektriske biler på veien.

Les også: Dette er bilene som går først i vrakpressa

Den første elektriske kommer i 2020 og har foreløpig navnet Vision E.

Den blir 4,65 meter lang, bygges på den nye elektriske plattformen til VW, som betyr et stort flatt batteri i bunnen av bilen. Det betyr meget stor innvendig plass både i kupeen og i bagasjerommet, som tar 600 liter. I tillegg har den to elektriske motorer, en foran og en bak, som gir firehjulstrekk med god framkommelighet og stabilitet på vinterføre. Batteriet i bilen er stort nok til å gi en rekkevidde på 500 kilometer.

Den første ladbare hybridutgaven til Skoda blir Superb i 2019.