HAR DU SEAT PÅ MAKEN? Ateca er en av fire Seat-modeller som kommer på det norske markedet i vår. Foto: SEAT
HAR DU SEAT PÅ MAKEN? Ateca er en av fire Seat-modeller som kommer på det norske markedet i vår. Foto: SEAT

Seat gir gass – også i Norge:

Lanserer ny elbil i 2020

SEAT gjør comeback på det norske bilmarkedet i vår. Nå varsler det spanske bilmerket nye modellanseringer hvert halvår fra 2020. Første elbil kommer om to år.

Publisert Sist oppdatert

Forventningene er store til SEATs gjenintroduksjon i Norge, ikke først og fremst fordi de fyller opp store hull i det norske markedet. Men måten det skjer på kan utfordre mange konvensjonelle sannheter i bilbransjen.

SEAT kommer nå under paraplyen til Møller Mobility Group, med en heldigital kundereise der selskapet lover at en nøkkelklar bil bare er fem PC-klikk unna.

Les også: Så lett kan du kjøpe ny bil

– Det planlegges for nye og enklere løsninger for prøvekjøring, bilhold og bildeling, i tillegg til en ny måte å gjennomføre selve kjøpsprosessen på. Fysisk vil SEAT i første omgang være tilstede i Oslo, Bergen og Trondheim, i tillegg til den digitale tilstedeværelsen med mulighet for utleveringer over store deler av landet, sier Tor Anton Bjørge, direktør for SEAT i Norge.

– I Norge blir SEAT en utfordrer som vil skille seg ut i en ellers tradisjonell bransje. Og jeg har tro på at det vi får til og lærer her, kan bli ingredienser i SEATs videre vekst internasjonalt, sier Bjørge.

Fra april i år vil de fire SEAT-modellene Ibiza, Leon, Arona og Ateca bli tilgjengelig i Norge.

Les også: Tapas og en bil, takk

I 2020 lanseres merkets første fullelektriske modell, med en rekkevidde på inntil 500 kilometer, bygget på Volkswagen-gruppens MEB-plattform, med selvkjørende teknologi og et avansert infotainment-system. Pris: «Konkurransedyktig», i følge SEAT.

I 2020 kommer også en plug-in hybrid-utgave av neste generasjon Leon.