MORO FOR UNGENE: Når dere stopper for å spise langs veien, er det flott hvis barna har litt plass å boltre seg på - og de får servert mat som bygger kroppen. Foto: Mette Randem

Motor tester veimat:

På disse veikroene er det godt å være barn

Barna skal også kose seg når dere stopper langs veien for å spise. Her er det plass til å leke og løpe rundt, samtidig som barna får skikkelig mat.

Publisert Sist oppdatert

Barnevennlighet kan være så mange ting.

I Motor er vi opptatt av at barna også skal få tilbud om skikkelig mat – ikke bare pølser og mat som har vært innom frityrkokeren.

Barn trenger ikke nødvendigvis egen barnemeny. Det kan være like bra at de kan velge liten porsjon av den vanlige menyen.

I tillegg trenger barn å få løpe litt fritt rundt eller leke litt når man stopper langs veien. Og ikke minst trenger de å føle seg velkommen.

Her er 10 av våre barnefavoritter – med poengsum for barnevennlighet (klikk på bildene for å komme rett til testene):

Bergtatt Bistro 10 poeng
Langs RV7 like øst for Ål sentrum i Buskerud.

Høyt og Lavt klatrepark med zip-lines, sykkelpark, besøksgård og lekeland - og en meny med små porsjoner av nesten alt.

 

Haukeliseter Fjellstue 10 poeng
Ved E134 mellom Haugesund og Notodden.

Barneburger og halv porsjon av hele menyen. Store uteområder og god plass inne. Barnestoler, spill og lekerom en trapp ned.

På Taket 10 poeng
Ved E6 like nord for Storslett.

Et drømmested for unger, med stor isdisk og enda større lekerom. Det er ikke alle steder du får sei på en 10 retters stor barnemeny, men dette er ett av dem.

Sanngrund 10 poeng
Ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus.

Barnemeny, men barna kan også velge fra dagens meny. En positiv endring fra i fjor! Flott og trygt lekeområde utenfor. Dette er et sted barna vil trives.

Bjartmars Favorittkro 9 poeng
Ved Fv64 mellom Molde og Kristiansund, Atlanterhavsvegen

Barnemeny – også med fisk, og halv pris på alle middagsretter. Litt trangt mellom bordene inne, men hyggelig og fritt uteområde.

 

Dyranut Fjellstove 9 poeng
Ved RV7 over Hardangervidda.

Barn kan få halv porsjon av det meste på menyen. Stort lekehjørne med sofa, og ute har barna hele Hardangervidda framfor seg.

Rustad Kafé 9 poeng
Ved RV7 gjennom Hallingdal på veien mellom Oslo og Bergen.

Du vil kanskje ikke slippe barna ut utenfor, men her har de en skikkelig barnemeny med både laks og kjøttkaker, iskrembar og lekehjørne inne.

 

Sparbu Kro 9 poeng
Ved E6 i Sparbu mellom Verdal og Steinkjer.

Her har de tenkt på de minste! Barnemeny med flere retter fra hovedmenyen til 80 og 90 kroner. Barnestoler, smekker og barneservise, stellebord og ekstra bleier.

Valdresporten 8 poeng
Ved E16 mellom Hønefoss og Fagernes.

Barnemenyen er grei nok, men det er de store, fine utearealene med lekestativer helt skjermet fra veien og en lekekrok og masse morsomt å se på inne, som gjør dette barnevennlig.

 

Munkekroen 8 poeng
Ved E16 rett utenfor sentrum av Fagernes.

Barna kan få liten porsjon av det meste på menyen, i tillegg har de lekehjørne inne og lekeapparater på gresset rett utenfor, godt skjermet fra veien.