SVÆRT POPULÆR: Mercedes GLC er blitt så populær at kundene må vente ett år på bilen. Den nye ladbare hybridutgaven gir massevis av krefter til en rimelig pris. Foto: Rune Korsvoll

Må vente ett år

Mercedes GLC-kunder tilbys «ventepølse»

Bestiller du en Mercedes GLC nå, kan du regne med å få bilen levert i august neste år. Så populær er Mercedes nye SUV blitt. For at kundene ikke skal bli sultefôret, tilbyr Mercedes-importøren nå en «ventepølse» i form av en annen bil i ventetiden.

Publisert Sist oppdatert

– Salget av GLC er gått i taket i hele verden. Fabrikken klarer rett og slett ikke å produsere nok biler. Når ventetiden blir så lang som ett år eller mer, har vi valgt å gi kundene som bestiller bilen et tilbud om å få en annen bil med god rabatt i mellomtiden, sier direktør for kommunikasjon hos Mercedes-Benz, Christoffer Nøkleby.

Les også: Volvos nye småbiler blir ladbare

Nå er den nye ladbare hybridutgaven av Mercedes GLC på plass i Norge. Den har en firesylindret bensinmotor på 211 og en elmotor på 116 hester (til sammen 320 hester), har firehjulstrekk og automatgir som standard. Bilen kan lades fra kontakten hjemme og har en elektrisk rekkevidde på 34 kilometer ifølge fabrikken. Prisen på bilen er 559.900 kroner, inkludert frakt og levering, noe som mange tydeligvis synes er svært attraktivt. Dermed blir neppe ventelistene for bilen kortere med det første.

Les også: Så langt går egentlig de ladbare hybridene på strøm

– Mange kunder har valgt seg en Mercedes C-klasse ladbar hybrid i ventetiden. Meningen er at den ikke skal koste kunden mer enn det månedsutgiften på en GLC vil være. Dersom kunden ønsker en annen bil, finner forhandleren en løsning på dette, sier Nøkleby.

 

Modell

GLC 350 e

Motorvolum (cc)

1.991 cc

Ytelse (kW/hk)

211 hk bensin + 116 el hester

Dreiemoment (Nm ved omdr.)

350 v 1.200-4.000

Forbruk (blandet kjøring) fra (l/100 km)

0,25-0,27

CO2 utslipp (g/km)

59-64 g/km

Akselerasjon 0-100 km/h (sek)

5,9 sek

Toppfart (km/t)

235 km/t

Pris kr (eks. lev)

Fra 550.000,-