PRISVINNER: Peugeot-sjefen Jean-Philippe Imparato var strålende fornøyd med «Car of the Year»-utmerkelse for selskapets 3008-modell. Foto: Peter Raaum
PRISVINNER: Peugeot-sjefen Jean-Philippe Imparato var strålende fornøyd med «Car of the Year»-utmerkelse for selskapets 3008-modell. Foto: Peter Raaum

FRANSK SEIER I EUROPAS STØRSTE BILKÅRING

Peugeot 3008 vant «Car of the Year»

Peugeot 3008 vant kåringen «Car of the Year» i Europa, bare tre år etter at det franske merket seiret i den samme prestisjetunge kåringen for sin 308-modell.

Publisert Sist oppdatert

Peugeot 3008 fikk 319 poeng, 23 flere enn toeren Alfa Giulia. Mercedes-Benz E-klasse ble nummer tre med 197 poeng.

Deretter fulgte Volvo V90/S90 med 172, Citroën C3 med 166, Toyota C-HR med 165 og Nissan Micra med 135 poeng.

Les Motors vinnertest: Forvandlingen som gjør 3008 til en bestselger

– Dette var opprinnelig en flerbruksbil, firkantet og litt kjedelig med stor plass. Nå er det ingen som selger mye av den typen bil. Så Peugeot bestemte seg før å gjøre en helomvending: Den neste 3008-modellen skulle bli en SUV! Og dét er det nye ved denne bilen, sier Rune Korsvoll, som er bilekspert i Motor og eneste norske representant i juryen.

Tilsammen er det 58 journalister fra 22 land som avgir stemme i «Car of the Year»-kåringen, som regnes som Europas mest prestisjetunge bilkåring.

Les også: Dette er «Car of the Year»-vinnerne siste 10 år

Resultatet i kåringen som innleder den store bilutstillingen i Geneve, kommer samme dag som det ble bekreftet Peugeot kjøper Opel fra General Motors. Peugeot-sjefen Jean-Philippe Imparato var naturlig nok strålende fornøyd.

DAGENS MANN: Peugeot-sjef Jean-Philippe Imparato hadde en fin dag i går, med kjøp av Opel og seier i kåringen «Car of the Year»
DAGENS MANN: Peugeot-sjef Jean-Philippe Imparato hadde en fin dag i går, med kjøp av Opel og seier i kåringen «Car of the Year»

– 3008 blir en virkelig stor hit. I øyeblikket har 125.000 biler i bestilling, og det er et svært høyt tall for Peugeot. Så det er ingen tvil om at dette er en stor dag for oss, sier Imparato.

Les også: Peugeot kjøper Opel

«Car of the Year» i Europa ble kåret første gang i 1964. Det er femte gang Peugeot vinner denne kåringen. Årets vinnermodell ble sluppet på Paris-utstillingen sist høst, og kom i butikkene i Norge rett før jul.

– Dette er blitt en spennende SUV, god å kjøre og med bra plass. For Peugeot er det en helt ny retning, men det finnes jo strengt tatt mange biler av denne typen. Peugeot har ikke tradisjonelt hatt noe høyt salg i Norge, så det blir spennende å se hvordan denne modellen går, sier Rune Korsvoll.

Peugeot var ikke den bilen som han ga flest poeng i avstemningen.

– Peugeot er veldig sterke i store europeiske markedene, så dette er ingen overraskende vinner. Men det var ikke den bilen jeg hadde på topp, først og fremst fordi de ligger etter på elektrifisering, som er viktig for det norske markedet. Der er derimot Volvo sterke, ved siden av at de har satset voldsomt på best mulig sikkerhetsutstyr. Derfor hadde jeg deres S90/V90 øverst på min liste, sier han.

Peugeot 3008 kommer som ladbar hybrid først i 2019, og samme år kommer den med firehjulstrekk – med en elektrisk motor på bakakselen, og den vanlige diesel- eller bensinmotoren på forakselen.

– Peugeot selger veldig mye automatmodeller, men deres forrige automatgir-kasse var ikke veldig god. Den nye som sitter i 3008-modellen er derimot veldig bra, sier Rune Korsvoll.

Les også: Dette er dommen over årets bil på nordisk vinterføre