BILLIG I VEST: Kyrre parkeringshus er billigst i Stavanger på nesten all korttidsparkering som Motor har sjekket. Foto: Stavanger Parkering
BILLIG I VEST: Kyrre parkeringshus er billigst i Stavanger på nesten all korttidsparkering som Motor har sjekket. Foto: Stavanger Parkering

Så mye koster parkering i Stavanger:

Store forskjeller i kommunale parkeringshus

Stavanger kommune har nærmest monopol på parkeringstilbudet i Stavanger sentrum. I åtte parkeringshus er det 2500 plasser til sterkt varierende priser.

Publisert Sist oppdatert

To timers parkering på dagtid koster bare 26 kroner i Kyrre parkeringshus, som ligger bare 300 meter fra fisketorget midt i Stavanger sentrum.

Kommunal gateparkering og parkering i Domkirkehallen parkeringshus er nøyaktig dobbelt så dyrt: 52 kroner.

Kyrre parkeringshus ligger i kjelleren til Comfort Square hotell i Løkkeveien, og er billigst på nesten all korttidsparkering som Motor har sjekket.

– Vi priser ut fra tilbud og etterspørsel. Kyrre parkeringshus er ganske nytt og har for lavt belegg, sier Christian Tønnevold, daglig leder i Stavanger parkering.

Les også: Så mye koster parkering i storbyene

Dobbel pris

Parkering i Kyrre fem timer på dagtid koster 65 kroner, mot 120 kroner – nesten dobbelt så mye – i flere av de andre parkeringsanleggene.

Fire timers kveldsparkering i Kyrre parkeringshus koster 47 kroner, og seks timers parkering på lørdager koster 78 kroner. Dette koster også mye mer i andre parkeringshus, med to små unntak:

I både St. Olav parkeringshus og Jernbanen parkeringshus koster det bare åtte kroner timen etter klokka 18, eller 32 kroner for fire timer.

Les også: Sjekk hele prisoversikten her

2500 plasser

Det er Stavanger kommune gjennom det kommunalt eide selskapet Stavanger parkering som drifter de åtte til dels store parkeringsanleggene i Stavanger sentrum. Ingen private aktører har en sentral rolle i parkeringstilbudet, bortsett fra Qpark som har gateparkering langs havnen.

– Bystyret ønsker at kommunen skal drifte parkeringshusene slik at man kan utforme en ønsket parkeringspolitikk. Derfor har man overtatt flere parkeringshus som tidligere var eid av private aktører, sier Tønnevold.

De åtte anleggene har totalt 2500 plasser, og nettsidene med informasjon er innholdsrike og lette å finne frem i.

Parkeringshus er i realiteten eneste alternativ i deler av Stavanger sentrum fordi det noen steder er parkeringsforbud hele døgnet alle dager. Selv ikke på søndager kan du parkere i flere av gatene. Der det er lov å parkere må du betale helt frem til klokka 20 på kveldene.

Les også: Fullt kaos om elbilbetaling på ferjer 

Lik døgnpris

Mens kommunen har sterkt differensierte priser for korttidsparkering, er det nøyaktig samme døgnpris i alle parkeringshus. I alle syv parkeringshus som tilbyr døgnparkering koster det 200 kroner døgnet.

Tre av parkeringshusene tilbyr månedsparkering.

Også her er Kyrre parkeringshus klart billigst, med en månedspris på 965 kroner. I St. Olav parkeringshus og Jernbanen parkeringshus koster månedsparkering 1445 kroner, som er 50 prosent mer.

Les også:  Så mye koster parkering i Oslo

Les også:  Så mye koster parkering i Bergen

Les også:  Så mye koster parkering i Trondheim

Sted P-hus Pris to timer dagtid Pris fem timer dagtid Pris fire timer kveldstid Pris seks timer dagtid lørdag Pris pr døgn Pris pr måned Stavanger Kyrre parkeringshus 26 65 47 78 200 965  Stavanger St. Olav parkeringshus 32 80 32 96 200 1445 Stavanger Jernbanen parkeringshus 32 80 32  96  200  1445  Stavanger P-Arketten parkeringshus 38  113  73  138  200  Ikke mulig  Stavanger Valberghallen parkeringshus 48  120  82  144  200  Ikke mulig  Stavanger Jorenholmen parkeringshus 48  120  82  144  200  Ikke mulig  Stavanger Parkeringshuset Posten 48  120  82  144  200  Ikke mulig  Stavanger Kommunal gateparkering 52  Ikke mulig  52  Ikke mulig  Ikke mulig  Ikke mulig  Stavanger Domkirkehallen parkeringshus 52  Ikke mulig 84  Ikke mulig Ikke oppgitt  Ikke mulig 

PS: Tabellen er sortert på pris for parkering i fem timer. Motor har sjekket hvor mye det koster å parkere i gitte tidsrom på store parkeringsanlegg sentralt i de fire største byene. Parkeringsanlegg til kjøpesentre og lignende som forutsetter at man er kunde er ikke tatt med. Priser og øvrig faktainformasjon er innhentet 24-26. februar fra selskapenes nettsider. Dersom informasjonen ikke har vært tilgjengelig der, er det søkt etter informasjon på sidene til Parkopedia.com. De fleste parkeringshus har samme timepris døgnet rundt og hele uken. Men noen parkeringshus har lavere priser på kveld, natt og i helger. Vi har innhentet priser for følgende tidsrom: Parkering to timer dagtid kl. 10-12 hverdager, fem timer dagtid kl. 10-15 hverdager, fire timer kveldstid kl. 18-22 hverdager og seks timer lørdager kl. 10-16. Månedsprisen gjelder for ubegrenset parkering på ikke-reservert plass.