UTSIKT MOT FANARÅKEN: Veien over Sognefjellet er flott, den veksler mellom høyfjell og fjord i løpet av få kilometer. Foto: Per Roger Lauritzen
UTSIKT MOT FANARÅKEN: Veien over Sognefjellet er flott, den veksler mellom høyfjell og fjord i løpet av få kilometer. Foto: Per Roger Lauritzen

Norges beste utsikter

Å kåre Norges beste utsikt langs en vei er sannsynligvis en umulig oppgave, men å fortelle om dem vil gjerne NAF gjøre, og vi trenger hjelp.

Publisert

Hvis værgudene er i godlune, står mektige synsinntrykk nærmest i kø langs veien over Sognefjellet. Her kjører du gjennom innholdsrike daler, du kommer tett innpå majestetiske fjelltopper, og får vekslingen mellom høyfjell og fjord i løpet av noen få kilometer. Mange mener derfor at Sognefjellsveien byr på Norges beste utsikter. Dem om det. Norge er fullt av veistrekninger som går igjennom mektig natur med muligheter for ditto panoramaer.

Veistrekningene langs Jæren, Møre og Romsdal, Helgelandskysten, Lofoten og deler av Finnmarkskysten, er blant disse. Fjellveier gjennom Rondane, forbi Trolltindene eller over store vidder er andre. NAF omtaler mange av disse gjennom veiboka, i NAF Ruteplanlegger  og i forskjellige reisehåndbøker, men vi vil gjerne presentere flere.

Til det trenger vi hjelp av leserne. Har du en favorittutsikt eller tre, vil vi gjerne høre om dem. Hvis de er litt bortgjemte er det bare en fordel, men de bør ligge langs en offentlig vei i Norge og være allment tilgjengelige.

Det betyr at vi ikke bare vil fortelle om utsikter du kan oppleve fra bilvinduet, men også om slike du må gå langs en sti opp til en time for å oppleve. Hvis du i tillegg forteller litt om hva du ser fra utsikten, om det er spesielle historier knyttet til den og om det er annet interessant i nærområdet, blir vi ekstra glade. Vi henviser også gjerne videre til egne nettsteder som har informasjon om utsikten og området rundt. I tillegg vil vi gjerne ha et bilde av utsikten vi kan bruke når vi forteller om den.

Tanken er at vi skal fortelle om disse i en ny reisehåndbok. Vi vil også legge ut disse opplysningene på nettstedene våre og eventuelt ta dem med i neste veibok. Brukte tips honoreres med NAF Reiseguider.

Tips sendes: veibok@naf.no

 

 

Foto fra Sognefjellet