TOPPEN: Betjeningen på Haukeliseter Fjellstue serverer Norges beste veimat. Fjellstua ligger ved E134 i 1000 meters høyde ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark. Foto: Mette Randem

Haukeliseter fjellstue – vinner av årets veimat 2017:

Denne gjengen vant veimat-kåringen i 2017

God mat, lokale råvarer og en liten, men variert meny som passer på et sted som Haukeliseter fjellstue. Det er oppskriften på en vinner.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er utrolig gøy, og vi er veldig glade og overrasket over å vinne, sier Marcus Andersson (bildet), markedssjef på Haukeliseter Fjellstue.

- Vi var det beste veimatstedet i Telemark i fjor, og det å toppe det med å vinne i år, er en fantastisk bekreftelse for oss alle på at vi gjør en bra jobb.

– Jeg gjetter på at stemningen på huset blir enda bedre når de ansatte får beskjed om at vi har vunnet.

Les også: Her er alle testene

Haukeliseter Fjellstue ligger i 1000 meters høyde ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark.

Her er de er opptatt av å holde et høyt nivå og vil gjerne at menyen skal passe med omgivelsene. Derfor er maten inspirert av fjellet.

Du kan få reinskavsgryte for eksempel, men også klassisk, norsk mat som rømmegrøt og kjøttkaker.

Les testen: Derfor vant Haukeliseter Fjellstue

Alt er hjemmelaget, også bakervarer som bakes i deres eget bakeri.

BORTE BRA, HJEMMEBAKT BEST: Prøv Bakeriet på Haukelifjell

– Vi kom jo bra ut på testen i fjor også, men etter det har vi tatt noen grep, forklarer Marcus Andersson.

– Både råvarene, tilberedningen og tilbehøret er blitt enda litt bedre. I tillegg har vi pusset opp, og vi tror at det vil gi gjestene en enda hyggeligere opplevelse når de kommer til oss.

På tross av høy kvalitet i alle ledd, klarer de å holde fornuftige priser på det de serverer.

- Vi ser at kvalitet og gode opplevelser lønner seg. Mange av gjestene har vært her tidligere og komme tilbake igjen. Andre kommer fordi de har hørt fra venner og bekjente at dette er et sted hvor du får virkelig god mat. Når det er som mest folk, serverer vi nesten en middag i minuttet, men vi skal klare å ta imot folk på en god måte likevel, lover Andersson.

Om sommeren er folk i alle aldre innom Haukeliseter som er DNTs mest populære turisthytte. Hit kommer nordmenn og utenlandske turister, barnefamilier og eldre, men også en del bussgrupper som stopper på veien over fjellet. 

Det eneste Haukeliseter ikke skårer høyt på, er toalettene. 

Les også: Her er fjorårsvinneren!

- I forbindelse med ombygningen i hovedbygget fikk vi laget tre nye toaletter nede. De to rett nedenfor trappen er slitt, og vi har ikke alltid rukket å holde dem i tipp topp stand. Vi har planlagt en oppussing av dem, og nå i sommersesongen har vi ansatt en ekstra for å holde nettopp toaletter og fellesarealer rene.

Motor har besøkt Haukeliseter tre ganger i løpet av sommeren for å være sikre på at dette er vinneren av Årets veimat 2017. Alle gangene har vært en opplevelse, også når det kommer til hyggelig og personlig service.

- Vi er opptatt av å sette gjesten i sentrum, og hvis vi kan gjøre noe ekstra for deg for å gi deg en enda bedre opplevelse, så gjør vi det, understreker Marcus Andersson.