SNART HOS DEG: Ny utgave av Veiboka sendes ut til alle NAF-medlemmer i januar/februar.

Veiboka klar i sin 31. utgave:

Nå kommer 530.000 eks. av Norges bokfavoritt

I disse dager er boka med Norges i særklasse høyeste opplag på vei gjennom trykkpressene. Veiboka kommer i sin 31. utgave og trykkes i 530.000 eksemplarer.

Publisert Sist oppdatert

– Som trykt bok betraktet holder den posisjonen veldig bra, i følge alle undersøkelser vi gjør. Selv om svært mange bruker GPS, kjørecomputere og andre digitale hjelpemidler i bilen er det overraskende stabilt hvor mange som vil ha boka også, sier Per Roger Lauritzen som er redaktør av Veiboka.

Den blir distribuert til NAFs medlemmer i januar og februar.

Veiboka var gjenstand for omfattende endringer i forrige hovedutgave, som kom i 2014.

Les også: Vi har testet 115 spisesteder langs veien!

– Vi gjorde en omlegging som slo godt an. Tidligere var boka strukturert rundt hovedveiene, men mange av de andre interessante veistrekningene var da knapt nevnt. Vi byttet ut byomtalene med omtale av alle kommunene. Det ga ikke bare omtale av flere strekninger, men hjalp også til at vi i mindre grad omtalte samme veistykke flere ganger, sier Lauritzen.

Sjekk denne: Her er Norges beste veikro!

Han er trygg på at antall feil er færre enn før, men her lever han i en viss spenning:

– Denne boka er skrevet ut fra hvordan kartet ser ut i 2017, men det kommer til å skje mye med kommunereformen i 2020. I dag er det 426 kommuner, ved årsskiftet reduseres det til 422, og så er det snakk om 60-70 færre i 2020. I dag har vi 19 fylker som blir til 18 (med sammenslåingen i Trøndelag) fra 1. januar 2018. Med en eventuell regionreform vil vi ha 11 regioner fra 2020, men dette vet vi ikke noe sikkert om i dag, sier Lauritzen.

Les også: Vi har undersøkt kaffen på Shell, Esso og Circle K

Du finner forøvrig en digital versjon av Veiboka når du logger deg på medlemssidene på naf.no. Der ligger også NAFs ruteplanlegger. Den inneholder også mye stoff fra Veiboka og en lang rekke turforslag.