MOTORS TESTLAG: Dette er de fire ekspertene som tester bil for Motor, Rune Korsvoll (f.v.), Marlene Engan Aasen, Tom André Nilsen og Audun Bergerud. Foto: Bård Gudim
MOTORS TESTLAG: Dette er de fire ekspertene som tester bil for Motor, Rune Korsvoll (f.v.), Marlene Engan Aasen, Tom André Nilsen og Audun Bergerud. Foto: Bård Gudim

NYE BILTESTER I MOTOR

Tester i 100

Motor.no kommer nå i nytt design, og vi introduserer samtidig et nytt opplegg rundt biltestene som skal gi deg bedre råd og informasjon om nye biler på markedet.

Publisert Sist oppdatert

Vi vil fra nå poengsette bilene på en skala fra 1 til 10 i ti ulike kategorier, med en teoretisk mulighet for å gi 100 poeng til bilen som virkelig oppfyller alle kriterier. Men det gjenstår å se om den bilen noensinne vil bli presentert…

I forrige utgave av Motor presenterte vi fire plug-in-hybrider etter den nye test-oppskriften, og i nettutgaven vil vi supplere med litt mer fakta og tekniske spesifikasjoner.

På motor.no vil nye tester publiseres fortløpende. Samtidig har vi et arkiv av tester gjort på gamlemåten som det fortsatt vil være mulig å søke i, til nytte ikke minst for de mange som handler bruktbil.

Motors ambisjon er stadig å gjennomføre Norges grundigste biltester.

Testlaget i Motor består av fire av Norges fremste eksperter på bil: Motors mangeårige bilekspert og journalist Rune Korsvoll, tidligere rallykjører og kommunikasjonsrådgiver i NAF, Marlene Engan Aasen, samt NAFs tekniske eksperter Tom André Nilsen og Audun Bergerud.

Et av de unike punktene ved Motors tester er at alle de fire testerne kjører alle bilene som vi vurderer. Dessuten er det unikt at vi kjører bilene på bane.

På NAFs bane på Gardermoen kan vi gjøre nøyaktige målinger på akselerasjon, bremser og støy, og holde disse opplysningene opp mot løftene fra fabrikkene. Dessuten kan vi teste hvordan bilene oppfører seg under en unnamanøver i en kritisk situasjon.

I tillegg til at alle testerne kjører alle bilene på NAFs bane, testes også bilene på motorvei og landevei. Kjøring i hverdagen testes med tanke på fire testkjørernes ulike behov, og vi kan dermed gi mer presise råd på om bilen eksempelvis er familievennlig eller ikke.