LEAF MEST POPULÆR: Elektriske Nissan Leaf er Norges mest populære bilmodell hittil i år, når vi tar med de 'nye' bruktimporterte bilene og ser på type drivverk. Foto: Rune Korsvoll
LEAF MEST POPULÆR: Elektriske Nissan Leaf er Norges mest populære bilmodell hittil i år, når vi tar med de "nye" bruktimporterte bilene og ser på type drivverk. Foto: Rune Korsvoll

Folk dropper bensin og diesel

Nå er biler som kan plugges i veggen på salgstoppen

Elektriske Nissan Leaf er den mest populære bilmodellen i Norge hittil i år, fulgt av ladbare Mitsubishi Outlander og elektriske VW Golf. Bare tre av de 15 mest solgte bilene har bensin eller diesel-motor. Norske forbrukere vil ha biler som kan plugges i veggen.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Nå vil alle ha ladbare hybrid-biler

Det viser statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) når vi bryter den ned på type drivverk og inkluderer de nesten nye brukt-importerte bilene. I følge den offisielle statistikken til OFV, er VW Golf den desidert mest solgte bilmodellen i Norge hittil i år, med 6.859 eksemplarer. Siden Golf leveres både med elmotor, ladbart hybriddrivverk, bensinmotor og dieselmotor, blir antallet stort.

Les også: Disse bilene kjører politikerne

Bryter vi ned statistikken og ser på de enkelte drivverkstypene, og samtidig inkluderer de bruktimporterte bilene med bare en kilometer eller to på telleren, som ikke kommer med i den vanlige statistikken, så blir bildet mer spennende. Da er elektriske Nissan Leaf den mest populære. Av denne bilen er det brukt-importert mange, "nye" til Norge. Det samme er tilfellet med elektriske Kia Soul. Hittil i år er det solgt rundt 600 nye Soul i Norge, mens det er bruktimportert rundt 1000 så å si nye biler.

Les også: Fire nykommere på Golf-jakt

At vi må helt ned på niende plass for å finne den første bilen med tradisjonelt drivverk – VW Golf bensin – og ned til tiende for å finne den første bilen med dieselmotor – Volvo V70 – må være søt musikk for norske politikere som vil forby salget av biler som går på fossilt drivstoff fra 2025. Norske forbrukere vil ha biler som kan plugges i veggen.

Lurte du forresten på hvem det er som kjøper flest elbiler? Menn kjøper 52 prosent av elbilene, kvinnene bare 24,4 prosent. Resten er firmabiler. Buskerud er plugg-inn hybrid fylket foran noen i Norge, mens folk i Hordaland kjøper flest elbiler. Troms er det fylket i Norge med størst andel solgte dieselbiler hittil i år, ifølge OFV.

De mest populære bilmodellene i Norge

 1. Nissan Leaf elektrisk                                     3.088

2. Mitsubishi Outlander plugg-inn hybrid          2.863

3. VW Golf elektrisk                                           2.594

4. Toyota Auris bensin-hybrid                              2.146

5. Toyota Yaris bensin-hybrid                              1.916

6. VW Golf plugg-inn hybrid                               1.869

7. Toyota Rav4 bensin-hybrid                               1.774

8. Kia Soul elektrisk                                               1.619

9. VW Golf bensin                                                 1.324

10. Volvo V70 diesel                                            1.167

11. VW Passat diesel                                           1.063

12. BMW i3 elektrisk                                          1.060

13. Audi A3 plugg-inn hybrid                               974

14. Tesla Model S elektrisk                                    957

15. VW Passat plugg-inn hybrid                             942

Statistikken er utarbeidet av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) og viser antall nye biler solgt i 2016 fram til 12. juni. I tallene er også de "nye" bruktimporterte bilene tatt med.