NY OUTLANDER: Dette er konseptmodellen til nye Mitsubishi Outlander, som trolig er på veien allerede neste år. Foto: Rune Korsvoll
NY OUTLANDER: Dette er konseptmodellen til nye Mitsubishi Outlander, som trolig er på veien allerede neste år. Foto: Rune Korsvoll

Mitsubishi feirer 100 år med nye SUV-er

Slik blir nye Outlander og ASX fra Mitsubishi

I august er det 100 år siden Mitsubishis første bil rullet ut på veien. Model A, som bilen het, var hva vi i dag ville kalle en SUV. Slik blir også framtiden til den japanske produsenten.

Publisert Sist oppdatert

Tre nye SUV-er, inkludert nye Outlander og ASX, kommer på rekke og rad de neste månedene, kan motor.no melde. 

Det er Mitsubishis informasjonsdirektør Daniel Nacasse som avslører framtiden til Mitsubishi i en samtale med motor.no under lanseringen av fabrikkens neste nye bil, Eclipse Cross.

– Vi er SUV-spesialisten. Vår aller første Model A hadde høy bakkeklaring, store dører og en høy og oversiktlig sitteposisjon. Akkurat slik de SUV-ene Mitsubishi er mest skjent for i dag. Det er slike biler vi skal bygge framover, slår Nacasse fast.

Les også: Vi har testet drøyt 100 spisesteder langs veien. Se de beste!

Etter at Mitsubishi i fjor vår ble tatt for å oppgi feil forbruks- og utslippstall fra rundt 650.000 biler, resulterte det i en kjempebot.

Dette reduserte mulighetene til å utvikle nye modeller.

Etter at Mitsubishi i vår ble kjøpt opp av Renault/Nissan-konsernet, finnes det igjen penger til å gjøre ferdig nye modeller.

Les også: Så mye koster bilen deg hvert år

– Den første bilen har du allerede sett og kjørt. Eclipse Cross er en kompakt SUV i klassen under dagens Outlander. Vi har stor tro på at den kan bli en bestselger, ikke minst i Norge, hvor salget av SUV-er har økt kraftig de siste årene, sier Daniel Nacasse.

– Denne bilen kommer i butikken i desember og spesielt utgaven med firehjulstrekk og automatgir tror vi kommer til å bli populær i Norge, legger han til.

Sett denne? Ny målemetode kommer i høst

– Etter Eclipse Cross kommer det en erstatter for Outlander. Den skal bygges på den hvite konseptbilen GT. Det blir litt mindre enn konseptbilen, men vi ha mange av de samme design-elementene. Deretter er det klart for en ny ASX, som skal bygges på den gule konseptbilen du kan se her. Disse to bilene kommer tett etter hverandre, sier Nacasse.

Han forteller at Mitsubishi ikke har noe mål om å ta steget opp i det såkalte premium-segmentet, som mange andre sikter etter.

– Vi er ikke interessert i «Premium». Mitsubishi skal bygge biler av høy kvalitet for vanlige folk. Det betyr at bilene også skal ha priser som folk har råd til å betale.