POSITIV: Toyota-sjef Akio Toyoda tror smil kan bidra til å gjøre det lettere å komme gjennom korona-krisen. Foto: Toyota

Toyota-sjefen oppfordrer til ro og samarbeid:

Tror smil kurerer korona-frykt

Toyotas administrerende direktør, Akio Toyoda, lover at produksjonen av biler skal fortsette gjennom krisetidene. Han tror også mye usikkerhet kan løses med smil.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bilfabrikker stenges og arbeider permitteres.

På en pressekonferanse før helgen i regi av JAMA, en sammenslutning av japansk bilprodusenter, sa Toyoda at det vil bli iverksatt nødvendige begrensninger og tiltak i produksjonen, men at det fortsatt skal være drift ved flere av fabrikkene i Japan.

– Ellers vil det forårsake problemer og ulemper for kundene våre. Så vi skal aldri stoppe produksjonen helt, fastslo han.

Ellers, i Europa og Nord-Amerika, er produksjonen på Toyotas fabrikker nå stengt.

Holde seg rolig

Han oppfordret de japanske bilprodusentene til å holde seg rolig og samarbeide best mulig. Og til japanere flest, sa han:

– Ikke vær for bekymret, men vær ærlig og hjelpsom. I en tid som dette, bør vi smile og gjøre alt vi kan for å få bukt med problemene. Så smil, smil!

– Folk blir negative hvis de fortsetter å tenke på alvorlige ting som er ukontrollerbare. Den viktigste faktoren i den økonomiske situasjonen, er uroen vi nå føler på grunn av all usikkerheten, sa han videre.

JAMA skulle etter planen offentliggjort prognosene for hjemmemarkedet for kommende regnskapsår, som starter 1. april. Men de siste uken har naturligvis gjort dette umulig.