MUSTANG-REKORD: Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink satte verdensrekord i økokjøring med en Ford Mustang ved å kjøre 1249,3 km på en tank. Foto: Ford
MUSTANG-REKORD: Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink satte verdensrekord i økokjøring med en Ford Mustang ved å kjøre 1249,3 km på en tank. Foto: Ford

Kjørte Ford Mustang på en tank fra Bodø til Kragerø

Ford Mustang er ikke kjent for å være bensingjerrig. Men at den også kan kjøres rimelig, har Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink bevist. Duoen har tilbakelagt hele 1249,3 kilometer på én tank.

Publisert

 Wilthil fra Asker og Borchgrevink fra Skedsmokorset la ut fra Polarsirkelsenteret utenfor Bodø, via E6 og Rv 3 mot Oslo. Målet var å kjøre den råsterke og sportslige bilen minst 1.000 kilometer på én tank.

1249,3 tilbakelagte kilometer senere kunne gutta trille inn på en sidevei syd i Kragerø kommune og konstatere at de hadde satt verdensrekord med Mustangen som har en 317 hk sterk Ecoboost bensinmotor.

Se også: The Stig på Vålerbanen i Ford Mustang

- Det føles helt fantastisk å kunne vise spennvidden i en Mustang fra å kjenne frihetsfølelsen ved å kjøre fort til nå sette verdensrekord for hvor langt man faktisk kan kjøre bilen på en tank drivstoff, sier Knut Wilthil.

Bilen har et oppgitt blandet forbruk på 0,8 liter per mil. Under rekordforsøket hadde den et snittforbruk på imponerende 0,4872 liter pr. mil.

Les også: Denne Ford-en må du søke om å få kjøpe

- Det gikk faktisk overraskende bra. Det nærmeste dramatikk vi kom på turen var når Utrykningspolitiet stoppet oss rett nord for Mo i Rana. Det viste seg at de hadde fått tips om en rød Mustang som kjørte mistenkelig sakte. Etter en promillekontroll og en god latter lot de oss imidlertid trille videre, forteller Henrik Borchgrevink.

Det er ikke første gang Henrik og Knut setter rekorder. I 2012 satt paret Europa-rekord da de kjørte 2534 km fra Helsinki til Oslo - uten ferge - på én tank med diesel.

 Knut og Henrik's økokjøringstips

- Ha alltid korrekt lufttrykk i dekkene.

- Se langt fremover på veien og planlegg kjøringen i god tid.

- Utnytt energien i bilen, unngå i størst mulig grad å bremse.

- Trill alltid med bilen i gir, og følg girskift-indikatoren – dersom bilen har det.

- Bruk cruisecontrollen, den kjører bedre enn deg.