VINTER I BAKKEN: Vinterferie er snø og skiglede, men det skiller mange tusen kroner avhengig av hvor du velger å reise og hvordan du velger å bo. Foto: Shutterstock
VINTER I BAKKEN: Vinterferie er snø og skiglede, men det skiller mange tusen kroner avhengig av hvor du velger å reise og hvordan du velger å bo. Foto: Shutterstock

Hvor får du mest for pengene?

Dyrt eller billig på vinterferie

Leie hytte, bo på hotell, resort, eller kjøpe pakketur til Alpene? Vi har sjekket prisene. En familie på fire kan spare over 23.000 på å velge et rimeligere hotell fremfor et dyrere alternativ på samme skisted.

Publisert Sist oppdatert

Vinterferie er nysnø og nypreparerte bakker, god mat og kvalitetstid med familie og venner. Og skal vi på skiferie, må det være snøsikkert. Hafjell, Geilo, Åre i Sverige og Bad Gastein i Østerrike er populære skidestinasjoner med fine løyper som passer for alle nivåer.

Spørsmålet er: Hvor mye penger er du villig til å bruke og hvilken ferieform passer best for deg?

Vil du bo på hotell hvor sengen blir redd opp og maten servert, eller vil du styre tiden din selv og lage mat på hytta når det passer for dere. Er skiområdene det viktigste, mens hotellstandarden ikke har så mye å si? Da kan du spare mye penger på enklere bostandard.

Det skiller over 23.000 kroner mellom det dyreste og rimeligste alternativet for en familie på fire i Bad Gastein i Østerrike.

Den samme familien kan spare 42.000 på å reise på hotell i Åre i Sverige i stedet for til Bad Gastein.

På samme måte kan to voksne spare over 11.000 kroner på et rimeligere hotell på Geilo i stedet for dyreste alternativ. Paret kan dessuten spare over 20.000 på å velge det enkleste overnattingsstedet på Hafjell sammenlignet med et 4-stjerners hotell i Bad Gastein.

Se alle priseksemplene nederst i saken. 

For å gjøre regnestykkene mest mulig sammenlignbare, har vi satt opp noen forutsetninger.

VINTERFERIEDRØMMEN: Det er sånn vi gjerne vil ha det i vinterferien, men det er mye å spare på å velge skisted og boalternativ.
VINTERFERIEDRØMMEN: Det er sånn vi gjerne vil ha det i vinterferien, men det er mye å spare på å velge skisted og boalternativ.

Slik regnet vi:

  • To voksne som reiser uten barn, bor i delt dobbeltrom.
  • Familien består av to voksne og to barn på 9 og 13 år.
  • Avreise er fra lørdag til lørdag eller søndag til søndag i uke 8 eller 9. Da har skolene i Norge vinterferie, og det er liten eller ingen forskjell i pris på de to ukene.
  •  Når halvpensjon ikke er inkludert, har vi lagt til 2.800 kroner til mat (i Sverige 2.500 kroner) for to voksne. For en familie har vi lagt til 3.500 kroner i Norge (i Sverige 3.200 kroner). Dersom halvpensjon ikke tilbys ved bestilling har vi innhentet priser i hotellets restaurant og regnet middager for hele oppholdet inn i prisen.
  • Vi har også lagt til en sum for å spise lunsj i bakken. Kostnaden (150 kroner for voksen/95 for barn  i Norge, 120/80 kroner i Sverige og i Alpene) har vi funnet ved å velge prisen på en alminnelig lunsjrett på en representativ kafé i bakken. Drikke er ikke inkludert i prisen i Norge og Sverige.
  • Skipass og heiskort gjelder under hele oppholdet, og priser er hentet fra hvert enkelt reisemål.   
  • Vi har lagt til grunn at alle har med seg eget skiutstyr. Det koster litt ekstra på flyet, men til gjengjeld slipper dere å leie utstyr.
  • Vi har brukt NAFs ruteplanlegger for å beregne drivstofforbruk og bompengeavgifter. Summen vil selvfølgelig variere med type bil, prisen på drivstoff, og antall bommer du passerer.
  • Parkering på Flightpark, Gardermoen, 799 kroner for 7 dager (inkl. 15% rabatt for NAF-medlemmer).

Prisene ble sjekket i oktober 2017, og prisene kan ha forandret seg eller reisen være utsolgt.

Se de åtte tilbudene vi har undersøkt:

Dyrt eller billig? Familien kan spare over 23.000 kroner på å velge vinterferie på det billigste hotellet i  Bad Gastein i Østerrike

Familieferie på hytte på Hafjell - stor forskjell i standard

Familievinter på Geilo, svømmebasseng og aktiviteter

Hele familien på ski - over 20.000 å spare i Åre i Sverige

Spa eller jacuzzi? To voksne kan spare nesten 13.000 kroner på å  legge vinterferien til  det billigste hotellet i  Bad Gastein i Østerrike

Vinterferie på Hafjell, enkel standard eller romslig og lekkert for to

Vinterferie på Geilo: To voksne sparer over 11.000 kroner på et rimeligere hotell 

Skiferie for to i Åre i Sverige: Dyrt og deilig, eller et litt rimeligere aktivitetshotell