RIMELIG: Med en pris på 599.900 kroner, blir Jaguar I-Pace en tøff konkurrent til Tesla når den kommer i august. Foto: Jaguar
RIMELIG: Med en pris på 599.900 kroner, blir Jaguar I-Pace en tøff konkurrent til Tesla når den kommer i august. Foto: Jaguar

Til Norge i sommer

Elektriske Jaguar I-Pace med knallgod pris

Over 1400 nordmenn har allerede betalt 10.000 kroner i depositum for en plass i køen for elektriske Jaguar I-Pace. I går fikk de vite at rekkevidden blir 480 kilometer og prisen 599.900 kroner. Dette er 100.000 kroner billigere enn det motor.no tidligere har tippet at bilen ville koste. De første kundene får bilen sin rett over sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

Allerede umiddelbart etter at Jaguar offentliggjorde at de skulle bygge en elektrisk bil, begynte bestillingene å strømme inn fra nordmenn. Pris, ytelser eller leveringstidspunkt var det ingen som visste noe om.

I går ble produksjonsmodellen avduket og interessen blir neppe mindre etter det.

Jaguar I-Pace er den første, større SUV-en – ved siden av Tesla Model X, som kommer på veien i Norge. Bilen har plass til fem, har god beinplass bak og et bagasjerom på 656 liter.

Les også: Ti tips som gir elbilen lengre rekkevidde i kulda

Bilen har et 90 kWh batteri, som gir en rekkevidde på 480 kilometer etter den nye og strengere WLTP målemetoden. Den gir et realistisk mål på hvor langt du kan kjøre i praksis på norske veier – i hvert fall på en normal sommerdag.

Har du tilgang til en hurtiglader som gir 100 kW, kan batteriet lades til 80  prosent på 45 minutter, ifølge Jaguar.

To elektriske motorer – en foran og en bak – gir bilen firehjulstrekk og en akselerasjon fra 0-100 på 4,8 sekunder. Til sammen yter de 400 hester og  696 newtonmeter dreiemoment.

Les også: Dette er de nye elbilene som kommer i 2018

– Nye I-Pace er ikke bare enestående blant de elektriske bilene som er på markedet i dag, men både design og ytelse gjør den også til en sterk konkurrent for fossile premium-biler, sier den norske Jaguar Land Rover-direktøren, John Helmersen.

– Prisen på 599.900 kroner for en godt utstyrt utgave anser vi som svært konkurransedyktig, og vi  regner med at så mye som 50 prosent av totalvolumet vårt i år vil være elbiler, legger han til.