RIKE KINESERE: Rolls-Royce bygger en SUV for rike kinesere. Bilen skal på markedet neste år.
RIKE KINESERE: Rolls-Royce bygger en SUV for rike kinesere. Bilen skal på markedet neste år.

LAGER SUV FOR DE ALLER RIKESTE

Nå kaster også Rolls-Royce seg på SUV-bølgen

Salget av SUV-er øker kraftig over hele verden. Nå vil også Rolls-Royce ha sin del av dette salget. Prosjektet har fått navnet Cullinan og bilen skal være ferdig til lansering neste år. Dette er de første bildene av bilen.

Publisert Sist oppdatert

Den britiske luksusbil-produsenten har allerede komet så langt i utviklingen at bilen nå testes på veier rundt omkring i verden.

– De siste ukene har vi testet bilen i arktiske strøk. Nå er vi på vei til varme ørken-områder i Midt-Østen. Vi må sikre oss at bilen kan klare alle forhold den utsettes for, sier en talsmann fra Rolls-Royce.

Les også: Dette er Rolls-Royce for neste 100 år

Den nye SUV-en skal bygges på en aluminiums-plattform, som senere vil være grunnlaget for flere nye biler fra Rolls-Royce. Den får også et nytt firehjulstrekk-system.

– Dette er en spennende tid i utviklingen av Prosjekt Cullinan. Designet er på plass, men vi har fortsatt ett år igjen med testing og utvikling før vi kan sette bilen i produksjon. Vi kaller det en høybygd bil for alt terreng. Den er ikke sportslig og ikke noen flerbruksbil, sier Rolls-Royce sjef Torsten Mueller-Oetvos i en uttalelse på fabrikkens hjemmeside.

Les også: Dette er mennene som satte verden på hjul

Foreløpig har ikke Rolls-Royce gitt noen opplysninger om hva vidunderet kommer til å koste. Bilen er i første rekke tiltenkt rike kunder i Kina.