I KØ: – Interessen fra publikum har overgått alle være forventninger. Det folk lurer mest på er når de kan kjøpe bilen, sier Ian Callum, som er designsjef hos Jaguar. Foto: Jaguar
I KØ: – Interessen fra publikum har overgått alle være forventninger. Det folk lurer mest på er når de kan kjøpe bilen, sier Ian Callum, som er designsjef hos Jaguar. Foto: Jaguar

ELEKTRISK KAMP I LUKSUSKLASSEN

Jaguars Tesla-killer klar for salg

Nå ruller Jaguar ut sitt nye våpen i duellen mot Tesla: Den elektriske SUV'en I-Pace.

Publisert Sist oppdatert

På bilutstillingen i Genève forrige uke, viste Jaguar fram sin nye, elektriske SUV I-Pace Concept. Nå har den allerede kjørt de første turene i Londons gater.

Etter sommeren neste år kommer bilen i butikken, men allerede nå kan den bestilles. Da kan du bli en av de første som får bilen levert. 

Dette er Jaguars første elektriske bil, og det er ingen tvil om at Tesla er konkurrenten som skal slås.

– Tilbakemeldingene fra publikum på I-Pace Concept har vært fantastiske. Her har vi laget noe helt nytt for Jaguar: En bil med et utseende inspirert av superbiler, med prestasjonene til en sportsbil og den innvendige plassen til en SUV med et elektrisk drivverk. I-Pace har overrasket publikum, men entusiasmen for bilen har overgått alle våre forventninger, sier Ian Callum, som er designsjef hos Jaguar.

Les også: Denne rusthaugen kan bli din for 500.000 kroner

I-Pace får en 90 kWh batteripakke, som skal sørge for en rekkevidde på over 500 kilometer.

To elektriske motorer, en foran og en bak, yter til sammen 400 hester og skal ta bilen 0-100 km/t på rundt 4 sekunder. Det betyr også at bilen får firehjulstrekk.

Les også: 12 ting du lurer på om elbil

Foreløpig har ikke Jaguar gått ut med noen pris på I-Pace, men sier at bilen nå kan bestilles på deres hjemmeside.