NY TEKNOLOGI

Denne bilen kjører junior på treninga og henter bestemor på stasjonen

En bil som henter deg når du trykker på knappen på en liten fjernkontroll og kjører deg dit du skal. En elektrisk drosje uten sjåfør som kjører junior på treninga og henter bestemor på stasjonen.

Publisert Sist oppdatert

På bilutstillingen i Genève viste Volkswagen fram Cedric – den første konseptbilen som VW har bygget på tvers av alle bilmerkene i gruppen.

VW påstår at dette er et helt konkret kikk inn i framtiden, der du ikke eier bil, men bare bestiller transport ved behov.

Det betyr færre biler på veien, mindre kø, mindre forurensning og ikke minst at bilen kan brukes av alle: Barn, pensjonister og mennesker med funksjonshemming som ellers ikke kunne kjørt sin egen bil. Eller av voksne som ikke har førerkort

Les også: VW Microbuss blir virkelighet

Cerdric (self-driving-car) er bygget for grad fem av selvkjøring. Det vil si at den klarer seg helt uten sjåfør.

VW påstår at et trykk på knappen, skal sikre deg transport når som helst, hvor som helst. Selv om VW tror at mange fortsatt vil eie sin egen bil i framtiden, er det fristende å tenke seg en bil som kan følgende:

Kjøre barna til skolen, foreldrene til kontoret, finne parkeringsplass av seg selv, hente varer som du har bestilt fra nettbutikken, hente bestemor på togstasjonen og minstemann på treningen.

Les også: Dette er VWs nye luksusbil

Når du kommer inn i bilen kan du snakke med Cedric og be den kjøre deg til en bestemt adresse. Mens du blir kjørt, kan du se nyhetene på TV eller ta middagsluren på forhånd.  

Akkurat når vi kan vente oss Cedric på veien sier VW foreløpig ikke noe om…