IKKE TIL NORGE: Citroëns nye, kule elbil E-Mehari ville blitt billig i Norge, men vil aldri komme hit, ifølge den norske importøren. Foto: Therese Gjerde
IKKE TIL NORGE: Citroëns nye, kule elbil E-Mehari ville blitt billig i Norge, men vil aldri komme hit, ifølge den norske importøren. Foto: Therese Gjerde

– E-Mehari aldri til Norge

Citroëns kule framtid starter nå

Med introduksjonen av elektriske E-Mehari starter Citroëns vei inn i framtiden. Den er spennende både når det gjelder design og teknologi. Snart kommer også den nye, kule, kompakte SUV-en Aircross.

Publisert

E-Mehari er en ren elektrisk fireseter, med spennende, ungdommelig utseende. Den er enkel i konstruksjonen og leder tankene lett mot gamle 2CV. Bilen er toppløs, kommer i fire farger, med fargene svart eller oransje-rød på det avtakbare stofftaket og to forskjellige farger på interiøret.Sittebenken bak kan slås ned og den elektriske rekkevidden er 200 kilometer i by. Til alle som synes dette er en kul bil, som sikkert ville blitt billig i Norge: Informasjonssjef Stian Gihle i Citroën Norge sier at bilen aldri vil komme til Norge. Vi får håpe han tar feil.

Da er sjansen kanskje større for den kompakte SUV-en som etter planen skal lanseres i 2018. Den skal bygges på den samme plattformen som Peugeot 3008 og får klare trekk fra Aircross Concept, som Citroën viste på bilutstillingen i Kina i fjor høst. Det vi si et utseende som skiller seg tydelig fra de fleste andre SUV-er som går på veien i dag. Bilen skal erstatte dagens C4 Aircross. Den er en tvilling-modell til Mitsubishi ASX og har ikke vært noen kjempesuksess i Norge i hvert fall.