«SNAKKER USANT»: Aktor Hans Olav Røyr, her stående som nummer to fra venstre med det øvrige aktoratet, mener den tiltalte bruktbilselgeren er helt uten troverdighet. Foto: Tomm W. Christiansen

«Olsen har ingen troverdighet», mener aktor:

Sabler ned bruktbilselgerens forklaringer

ARENDAL (Motor): Aktor mener bruktbilselger Geir Egil Olsen ikke har noen troverdighet. – Forklaringene hans er tilpasset og endret, sier aktor.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Påtalemyndigheten mener bruktbilselgeren lyver i retten.

Punkt for punkt går aktor, politiadvokat Hans Olav Røyr, gjennom de rundt 100 postene den tidligere bruktbilselgeren er tiltalt for.

Aktor sabler ned Olsens forklaringer.

– Når han blir konfrontert med bilder endrer han også forklaring. Forklaringene hans er tilpasset bevisbildet, selv om hans forklaring ved flere anledninger er blitt imøtegått av andre, sa aktor i retten.

Les også: – Olsen hørte ikke på råd

Stiller spørsmål

Bruktbilselger Geir Egil Olsen har i seks uker stått tiltalt for rundt 100 lovbrudd i Aust-Agder tingrett i Arendal. Nå oppsummerer påtalemyndigheten, som representerer politiet i retten, lovbruddene slik de ser dem.

Aktoratet ledes av to politiadvokater, og de stiller også spørsmål ved troverdigheten til flere av vitnene i straffesaken mot bruktbilselgeren.

Les også: Kundene møtte Olsen i retten – «En vill sak!»

– Tilpasset forklaringer

I retten onsdag påpekte aktor Hans Olav Røyr at det fremstår som at det fortsatt er bindinger mellom bruktbilselgeren og en av hans tidligere bilselgere.

– De to har tilpasset sine forklaringer, hevdet politiadvokaten.

Påtalemyndigheten mener formålet med bedrageriene og det økonomiske utroskapet Olsen er tiltalt for er begrunnet i en økonomisk situasjon i det store bruktbilfirmaet som ble stadig mer prekær.

– Motivene har vært å skaffe likviditet til selskapet, sier aktor.

Les også: Vurderer å saksøke Hegnar