FERDIG: Politietterforskningen mot den tidligere medarbeideren ved Arendal trafikkstasjon og bruktbilselger Geir Egil Olsen er nå ferdig. Foto: Statens vegvesen

Olsen Bil-saken:

Politiet ferdig med korrupsjons-etterforskning

Politiet er nå ferdig med å etterforske korrupsjonsanklagene mot den tiltalte bruktbilselgeren på Sørlandet og en mangeårig ansatt ved Arendal trafikkstasjon.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Politiet har i flere år etterforsket bruktbilselgeren bak Olsen Bil AS på Sørlandet.

– Saken er ferdig etterforsket og avventer påtaleavgjørelse, bekrefter politijurist Hans Olav Røyr.

Politiet har siden høsten 2016 etterforsket bruktbilselgeren Geir Egil Olsen (43), som i flere år drev den store bruktbilforretningen Olsen Bil i Grimstad.

Sist sommer ble han tiltalt for nærmere 110 lovbrudd, som han må svare for i tingretten etter jul. Der risikerer han å bli dømt til flere års fengsel.

Les også: Tiltalt for 110 lovbrudd

Bestukket

I tillegg har politiet like lenge etterforsket Olsen og en mangeårig ansatt ved Arendal trafikkstasjon for å ha samarbeidet om registrering av falske og mangelfulle salgsmeldinger.

Bruktbilselgeren skal ha bestukket den vegvesenansatte med 235.000 kroner. I tillegg skal den vegvesenansatte ha fått kreditt på flere av de 25 bilene han skal ha kjøpt av Olsen.

Les også: Bruktbilofre sjokkert

– Avventer

Statens vegvesen har for lengst avskjediget sin medarbeider. Men både han og bruktbilselgeren må fortsatt vente på om de blir tiltalt eller ikke.

– Vi avventer påtaleavgjørelse, sier Røyr til Motor.

Det vil neppe bli avklart før etter at rettssaken mot Olsen for de nærmere 110 lovbruddene er avgjort utpå ettervinteren.

Les også: Jakter ulovlige verksteder