VENTER PÅ DOM: Geir Egil Olsen har stått tiltalt for rundt 100 kriminelle forhold under den lange rettssaken i vinter i Aust-Agder tingrett. Her er han fotografert ved en kollisjonsskadet bil utenfor butikken sin i Grimstad. Foto: Baard Larsen
VENTER PÅ DOM: Geir Egil Olsen har stått tiltalt for rundt 100 kriminelle forhold under den lange rettssaken i vinter i Aust-Agder tingrett. Her er han fotografert ved en kollisjonsskadet bil utenfor butikken sin i Grimstad. Foto: Baard Larsen

Tiltalt bruktbilselger i intervju:

– Mange mener sikkert jeg fortjener fengsel

– Det er sikkert mange som synes jeg fortjener fengsel, sier Geir Egil Olsen. Den svindeltiltalte bruktbilselgeren venter nå spent på dommen i rettssaken mot ham.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bruktbilselger Geir Egil Olsen snakker ut.

Mer enn tre år etter at bruktbilfirmaet Olsen Bil ble slått konkurs og Olsen ble varetektsfengslet for åtte uker, stiller den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen nå opp i intervju.

Til Motor forteller han om den seks uker lange rettssaken han måtte gjennom i vinter, og at han aldri har hatt dårlig samvittighet overfor kundene.

Han kommer også med sterk kritikk mot Statens vegvesen.

Les også: Kundene vitnet mot Olsen

– Skremt kundene unødvendig

Olsen er anklaget for å ha utsatt kundene sine for fare ved å ikke følge reparasjonsmanualer og gjøre for dårlig arbeid når han har reparert kondemnerte biler – før han har solgt dem videre til nye kunder.

– Statens vegvesen har skremt kundene mine totalt unødvendig. Fordi en reparasjonsmanual er brutt ved at man har sveiset tre centimeter for langt borte, kan man ikke si at bilen er trafikkfarlig. Det er ikke en automatisk kobling i det, sier Olsen.

Han påpeker at mange av bilene som bruktbilfirmaet hans opp gjennom årene reparerte heller ikke hadde reparasjonsmanualer fra fabrikanten da de ble reparert.

– Reparasjonsmanualene er dessuten åpen for tolkning.

RETTSSAK: Olsens forsvarer Ida Andenæs i samtale med aktorene Hans Olav Røyr (med ryggen til) og Bernt Olav Bryge i Aust-Agder tingrett. Foto: Tomm W. Christiansen
RETTSSAK: Olsens forsvarer Ida Andenæs i samtale med aktorene Hans Olav Røyr (med ryggen til) og Bernt Olav Bryge i Aust-Agder tingrett. Foto: Tomm W. Christiansen

– Vanskelig

Geir Egil Olsen har stått tiltalt for rundt 100 kriminelle forhold under den lange rettssaken i vinter i Aust-Agder tingrett.

Aktor ba ved avslutningen av rettssaken om at Olsen fengsles i fire år og fem måneder.

I tillegg krever påtalemyndigheten at Olsen skal betale ni millioner kroner i erstatninger, og at han skal fradømmes retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet i fem år. De fem årene vil komme i tillegg til fengselsstraffen.

– Hva synes du selv om påstanden?

– Rettssaken var fryktelig tung. Påstanden er vanskelig å ta inn over seg. Men mange synes sikkert jeg fortjener straffen, hvis de ikke har satt seg inn i saken, slik mange ikke gjør.

Les også: Sabler ned bruktbilselgerens forklaringer

– Ikke feilfrie

Motor har skrevet mange titalls artikler om bruktbilselgeren hvor vegvesenet og politiet ofte har vært kilder.

Olsen har frem til nå ikke ønsket å stille opp til intervjuer. Nå gjør han det, men han vil ikke la seg fotografere. Bildet som står til denne saken er tatt i 2014.

– Hverken jeg eller mine ansatte har vært feilfrie. Men vi har ikke drevet et kriminelt firma. Jeg har gått til og fra jobb med god samvittighet hver eneste dag. Jeg har aldri hatt dårlig samvittighet, og jeg har aldri planlagt å gjøre noe billig, enkelt eller trafikkfarlig. Jeg har ikke gjort noe i vinnings hensikt. Det har heller ikke vært vinning å hente.

Les også: Slik brukte han moren i bruktbil-bedragerier

Olsen drev i flere år sin bruktbilhandel med gode resultater, og var blant landets største bruktbilforhandlere. Gjennom 16 år hevder han selv at han solgte 12.000 bruktbiler.

– Vi så på oss som en flink aktør som også fikk masse skryt fra forsikringsselskapene og NAF. Det er dessuten den dag i dag lov å skjøte sammen biler. Det er ikke noe unormalt å skjøte biler.

Han er kritisk til vegvesenet. Han mener også at bilene hans skulle vært etterkontrollert på merkeverksteder og ikke av Statens vegvesens kontrollører.

– Vegvesenet er ikke en veileder, men en villeder. Det er en kjent sak i bransjen min.

Tingrettsdommen mot bruktbilforhandleren ventes å falle rundt påske.