10. DOM: Eks-samboeren til Geir Egil Olsen – som drev sin virksomhet fra disse lokalene – er den 10. personen som nå er dømt i den omfattende straffesaken mot Olsen, hans bruktbilforretning og hans ansatte og familie. Foto: Elisabeth Grosvold

Olsen Bil-saken i Grimstad:

Eks-samboeren dømt for bruktbil-bedragerier

En 41 år gammel kvinne er dømt til 150 timers samfunnsstraff for seks bedragerier og tre tilfeller av forfalskninger da hun var ansatt på kontoret til bruktbilbutikken Olsen Bil i Grimstad.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnen var tidligere samboer med Geir Egil Olsen, som er siktet for omfattende kriminell virksomhet gjennom mange år da han drev den store bruktbilforretningen sin i sørlandsbyen.

I seks år, frem til konkursen i 2016, var kvinnen også ansatt i bruktbilbutikken – den siste tiden på kontoret.

Der skal hun blant annet ha medvirket til at en 19 år gammel jente, som var en nær slektning av henne og Olsen, på samme ettermiddag tok opp billån på til sammen 600.000 kroner i fem forskjellige banker.

Formålet var fiktive kjøp av fem delvis dyre bruktbiler som i realiteten var vrak. De lånte pengene skulle løse en akutt likviditetskrise i bruktbilfirmaet.

Les også: Ung jente brukt i bruktbilsvindel

Aktor, politiadvokat Geir Magne Søfteland, la under rettssaken ned påstand om seks måneders fengsel for kvinnen.

Men hun slipper med 150 timers samfunnsstraff, noe Aust-Agder tingrett begrunner med at kvinnen er tidligere ustraffet.

Hun er nå på vei tilbake til arbeidslivet – og hun skal ha blitt presset av sin tidligere samboer til å gjennomføre bedrageriene.

Men tingretten understreker at kvinnen har misbrukt tilliten til bankene, og at det hun gjorde er vanskelig å avdekke for bankene.

Les også: Dette bruktbiljukset må du passe deg for

– Skulle protestert

I sin forklaring for retten hevdet kvinnen at hun ikke trodde hun gjorde noe ulovlig.

– Men jeg synes ikke det var greit. Jeg skulle sagt imot dette. Jeg gjorde det ikke, sa hun i retten.

I tillegg til de seks bedrageriene, hvor fem anses som grove, er hun også dømt for tre forhold knyttet til forfalskede dokumenter.

Hun ble frikjent for ett tilfelle av grovt bedrageri og flere andre forhold knuttet til forfalskninger.

Den 10. dommen

Den tidligere samboeren til Geir Egil Olsen er den 10. personen som nå er dømt i den omfattende straffesaken mot Geir Egil Olsen, hans bruktbilforretning og hans ansatte og familie.

Rettssaken mot Geir Egil Olsen ventes å komme for retten til høsten.

Les også: Domfellelser på løpende bånd i Olsen bil-saken