RYDDET OPP: Fra tomta til Olsen Bil i Grimstad ble det helt unødvendig kastet biler for millioner av kroner, ifølge tiltaltes far. Foto: Tomm W. Christiansen
RYDDET OPP: Fra tomta til Olsen Bil i Grimstad ble det helt unødvendig kastet biler for millioner av kroner, ifølge tiltaltes far. Foto: Tomm W. Christiansen

Kritiserer politiet og vegvesenet:

– Det ble kastet biler for millioner

– Helt unødvendig ble det kastet biler for mange millioner, mener faren til den tiltalte bruktbilselgeren på Sørlandet. Forsvarerne ber politiet og vegvesenet dokumentere påstandene sine.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tiltalt bruktbilselger slår tilbake i retten.

I rettssaken mot Geir Egil Olsen har det kommet frem at den konkursrammede bruktbilbutikken hans, som var blant landets største, gjennom seks år til konkursen i 2016 kjøpte hele 2500 kondemnerte kjøretøy fra forsikringsselskapene.

Faren til Olsen var ansatt i firmaet og fraktet mange av bilene til opprettingsverkstedet.

Han hevdet i retten fredag at flere biler som kunne repareres og selges i stedet bare ble kastet av bostyret etter konkursen.

Les også: – Jeg har aldri betalt en regning

– Kastet biler for millioner.

– Det ble kastet biler for mangfoldige millioner kroner som ikke var nødvendig. Det var helt sykt, sa faren i 70-årene til Motor utenfor rettssalen etter sitt vitnemål.

– Flere av bilene var fine skadebiler med bare små skader da de ble hevet i kontainere med store grabber.

Mange av Olsens bilkunder har fortalt at de har tapt store beløp på bilhandelen med Olsen. Faren mener kundene kunne fått tilbake penger de har tapt.

– Konsekvensen av kastingen av biler er at kreditorene ikke fikk alle pengene sine. Det ble kastet så mange flotte biler at det var synd å se på, sier faren.

Krever dokumentasjon

Politiet og Statens vegvesen har gjennomgående i snart fire år hevdet at bruktbilselger Geir Egil Olsen solgte trafikkfarlige bruktbiler fra butikken sin i Grimstad.

Forsvarerne til bruktbilselgeren krever dokumentasjon.

– Hva har Olsen gjort feil? Er ikke dette trafikksikkert? spurte bruktbilselgerens team på tre advokater da de mandag stilte spørsmål til vegvesenets sjef for den omfattende kontrollaksjonen mot bruktbilselgeren, ifølge Agderpostens referat.

Les også: Konkurs etter elbil-fiasko

– Salig miks

Seniorrådgiver Ketil Gromstad i Statens vegvesen mener den omfattende kontrollaksjonen av rundt 1000 biler solgt av Olsen Bil avdekket en «salig miks» av bildeler som var satt sammen til ferdig reparerte kjøretøy.

– Det dukket opp ulike karosserier og forskjellige rammer. Noen var stjålet i Latvia, og plutselig dukket de opp karosseri fra Frankrike som ikke samsvarte i det hele tatt, sa Gromstad i retten, ifølge lokalavisen.

Lang rettssak

Den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen er tiltalt for rundt 100 straffbare forhold. Han står nå tiltalt i Aust-Agder tingrett på femte uka.

Rettssaken mot ham vil ikke være ferdig før i midten av februar.

Les også: Datteren brøt ut i gråt i retten