RETTSSAK: Før jul i 2016 ble Geir Egil Olsen arrestert og fengslet. Nå starter rettssaken mot han. Foto: Stein Larsen, Agderposten

Omfattende bruktbilsvindel for retten:

– Bruktbilselgeren har hatt det svært tøft

Den tiltalte bilselgeren på Sørlandet erkjenner ikke straffeskyld. Mandag starter den omfattende straffesaken mot bruktbilselgeren.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Mandag starter rettssaken mot bruktbilselger Geir Egil Olsen.

Drøyt tre år etter at bruktbilselgeren Geir Egil Olsen gikk konkurs, ble arrestert og varetektsfengslet, må han nå møte i retten og svare for hele 110 tiltalepunkter.

Bruktbilselgeren mener han ikke er skyldig.

– Olsen erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, skriver advokatfullmektig Heidi Reisvang i en epost til Motor.

Les også: Tiltalt for 110 lovbrudd

Har det tøft

Reisvang er en av tre advokater fra det profilerte advokatfirmaet Elden som skal bistå i Aust-Agder tingrett. Det er satt av seks uker til straffesaken mot bruktbilselgeren, som i flere år drev Olsen Bil på Østerhus utenfor Grimstad.

Han har til nå forholdt seg taus, men vedgår at de siste årene har vært tøffe.

– Olsen har til nå avstått fra å imøtegå anklagene mot ham i pressen. Han har hatt det svært tøft i den tiden etterforskningen mot ham har pågått, og ser nå frem til å møte i retten og gi sin forklaring der.

– Hvorfor har han ikke tatt til motmæle?

– Etter råd fra sine advokater har han avstått fra å forhåndspresedere saken sin i mediene, skriver Reisvang i eposten til Motor.

Les også: – Avdekker livsfarlige mangler på bilene

Nærmere 100 vitner er innkalt. 14 av dem er forsvarernes vitner, resten er aktoratets vitner.

Blant de som skal vitne er bobestyreren for konkursboet, den ansvarlige for de omfattende etterkontrollene til Statens vegvesen, og bruktbilselgerens nærmeste familie – som også, ifølge tiltalen og allerede avsagte dommer, skal være rammet av hans virksomhet.

Les også: Eks-samboeren dømt

– Kokt ned

Flere bruktbilkjøpere skal også vitne. Halvparten av ca. 1000 kontrollerte bruktbiler fra Olsen Bil ble underkjent eller avskiltet da vegvesenet etter konkursen og arrestasjonen etterkontrollerte dem.

Men bare 18 av tiltalepunktene gjelder bedragerier mot kundene. Da Motor i sommer skrev om tiltalen, reagerte flere av bruktbilselgerens tidligere kunder med vantro og sjokk.

Blant dem var Henning Kaste Isaksen, som mener han tapte flere hundre tusen kroner på bilkjøp hos Olsen Bil.

Også den tiltalte bruktbilselgeren trekker frem at det «bare» er under 20 tiltalepunkter som gjelder salg av biler til kunder.

– Det har vært antydet bedragerier knyttet til et betydelig antall kjøretøy og kunder. Ifølge tiltalen er dette kokt ned til 16 kjøretøy, skriver en av Olsen advokater i eposten til Motor.

Les også: Bilselgeren mener dette ikke er alvorlig rust