ANKER: Bruktbilselger Geir Egil Olsen anker dommen han fikk i Aust-Agder tingrett. Foto: Baard Larsen
ANKER: Bruktbilselger Geir Egil Olsen anker dommen han fikk i Aust-Agder tingrett. Foto: Baard Larsen

Trolig ny rettssak i 2021:

Bruktbilselgeren anker hele dommen

Bruktbilselger Geir Egil Olsen anker så godt som hele dommen han fikk i tingretten. Dermed blir det trolig ny rettsbehandling neste år.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bruktbilselger anker alvorlig dom.

– Det eneste han ikke anker er brudd på veitrafikkloven, bokføringsloven og punktet om hensynsløs atferd, sier advokat Torleif Drangsland, som er bruktbilselgerens nye forsvarer.

Geir Egil Olsen (44) ble i Aust-Agder tingrett dømt til fire års ubetinget fengsel. I tillegg må han betale åtte millioner kroner i erstatninger, samt at han får inndratt 600.000 kroner.

Han får heller ikke drive selvstendig næringsvirksomhet.

Les også: Fikk advokathjelp for tre millioner

Anker bedrageri mot kunder

Olsen drev i mange år Olsen Bil, som var et av landets største bruktbilfirmaer, inntil konkursen i 2016.

– Olsen anker både på fellelse for bounndragelse, grovt utroskap og de fleste bedrageripostene, både de han er dømt for mot kunder og mot banker, opplyser advokat Torleiv Drangsland.

Les også: Motors intervju med bruktbilselgeren

Tidligst i2021

Det eneste Olsen ikke anker på er det han erkjente straffskyld for i tingretten i vinter – samt brudd på bokføringsloven.

– Han ser at dette var hans ansvar som daglig leder, sier advokaten.

Normalt vil en ankesak kommet opp for Agder lagmannsrett til høsten. På grunn av korona-pandemien vil det trolig ikke skjer før i 2021, fordi mange rettssaker nå utsettes – og det blir lengre køer i rettsvesenet.

I så fall vil det ha gått fem år fra bruktbilselgeren gikk konkurs og ble siktet til det vil foreligge en rettskraftig dom.