FRA HELVETE: Slik ble bruktbilselger Geir Egil Olsen omtalt i Finansavisen for tre år siden. Foto: Faksimile av Finansavisen
FRA HELVETE: Slik ble bruktbilselger Geir Egil Olsen omtalt i Finansavisen for tre år siden. Foto: Faksimile av Finansavisen

«Olsen er preget av medieomtalen», sier forsvareren:

«Bilselgeren fra helvete» vurderer å saksøke Hegnar

ARENDAL (Motor): Bruktbilselger Geir Egil Olsen vurderer å saksøke Trygve Hegnar og Finansavisen. – Medieomtalen har vært en stor tilleggsbelastning for min klient, sier hans forsvarer Ida Andenæs.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: En av landets største bruktbilselgere står tiltalt i alvorlig straffesak.

For snart tre år siden skrev Finansavisen en stor dokumentar om Geir Egil Olsen, som i mange år drev bruktbilfirmaet Olsen Bil. I artikkelen ble han blant annet omtalt som «Bilselgeren fra helvete».

Etter klage fra bruktbilselgerens daværende advokat ble Finansavisen dømt i Pressens faglige utvalg (PFU) for brudd på pressens etiske retningslinjer.

Olsen klaget inn Finansavisen for tre brudd på Vær Varsom-plakaten, og fikk støtte på to av dem – punkt 4.1 om saklighet og omtanke 0g punkt 4.5 om forhåndsdom.

PFU mente forsidetittelen «Bilselgeren fra helvete» isolert sett var presseetisk akseptabel, men at den sammen med bilde og stikktitler ble for konstaterende.

PFU påpekte videre at Olsen kun var siktet på det tidspunkt da Finansavisen trykket saken, og at presentasjonen var for konstaterende på et tidlig tidspunkt i rettsprosessen.

Les også: – Olsen hørte ikke på råd

Leste opp

I januar i år, like før den omfattende rettssaken mot bruktbilselgeren startet, publiserte Finansavisen en oppdatert versjon av artikkelen. Det likte ikke bruktbilselgeren, selv om det i den oppdaterte artikkelen er nevnt at Finansavisen ble dømt i PFU.

I tingretten kjemper bruktbilselgeren sitt livs kamp. Han risikerer flere års fengsel dersom han blir dømt for de rundt 100 forholdene han er tiltalt for. Likevel vurderer han å gå til sak mot Finansavisen.

Da hans nåværende advokat Ida Andenæs tirsdag leste opp flere avsnitt fra artikkelen sa hun:

– Vi kommer til å klage Finansavisen inn for PFU igjen, og komme med et krav om oppreising mot avisen.

Les også: Kundene møtte Olsen i retten – «En vill sak!»

INGEN SUMMER: Geir Egil Olsens advokat, Ida Andenæs, bekrefter at bruktbilselgeren vurderer å stevne Finansavisen. Foto: Tomm W. Christiansen
INGEN SUMMER: Geir Egil Olsens advokat, Ida Andenæs, bekrefter at bruktbilselgeren vurderer å stevne Finansavisen. Foto: Tomm W. Christiansen

Modererer seg

I et intervju med Motor etter at retten var hevet, modererte hun seg:

– En mulig sanksjon er å rette et erstatningskrav mot det mediet som har gjort seg skyldig i brudd og krenking. Men det er ikke tatt ut stevning.

– Så det du sier er at dere vurderer stevning?

– Ja.

– Vurderer dere også å klage Finansavisen inn for PFU igjen?

– Ja.

– Hvilke summer kan være aktuelt i et mulig erstatningskrav?

– Vi har ikke kommet så langt ennå at vi har diskutert det, sier Ida Andenæs.

Finansavisens redaktør Steinar Grini sier til lokalavisen Grimstad Adressetidende at han ikke har noen kommentarer til et mulig erstatningskrav.