LOKKER: Faksimile av annonse på Finn.no. Foto: Faksimile fra Finn

Bruktbilselgerne fraskriver seg låneansvar:

– Vi er ikke ansvarlige for valgene

– Vi kan ikke stå ansvarlig for de økonomiske valgene forbrukerne gjør, sier Sondre Vikøyr, daglig leder og styreleder i Car4sale.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bruktbilselgerne svarer på lånefinansiering.

Motor har sjekket hvor lett det er å låne mer enn bilens verdi på ungdomsbiler. Da vi, fremstilt som ung voksen på biljakt, spurte tre bruktbilselgere om finansiering, satt pengene svært løst i lomma hos bruktbilselgere.

Men ledelsen i de tre bruktbilfirmaene påpeker at det ikke er de som avgjør lånesøknadene.

– Vi gir ikke godkjenning på finansiering. Det er det bankene som gjør, sier Sondre Vikøyr i Car4sale.

Han vedgår at det er mulig å finansiere bruktbiler i opptil 10 år, slik Care4sale tilbød da vi viste interesse for en eldre ungdomsbil.

– Men vi kan ikke stå ansvarlig for økonomiske valg forbrukerne gjør. Om man legger på utstyr på en bil som øker bilens verdi, kan dette finansieres. Om det blir godkjent av vår bank, Nordea, er en annen sak, sier Vikøyr.

Les også: Markus får ikke pengene sine fra bruktbilselgeren

– Misforstått

Et av de andre bruktbilfirmaene vi spurte om billån hos, var Auto Refrance i Drammen. De skrev i epost at de kan finansiere både nye dekk, mørke ruter og bedre stereo i tillegg til full lånefinansiering av bilen.

Daglig leder Gjermund Monet Røed hevder selgeren må ha misforstått henvendelsen.

– Vi belåner ikke over bilpris. Men dersom det monteres nye feler, hengerfeste og lignende kan dette legges til lånet, fordi bilen får en høyere verdi.

Også Monet Røed påpeker at det ikke er de som bestemmer nedbetalingstid og lånebeløp.

Men han vedgår:

– Vi selger også 30 år gamle biler, ofte med en nedbetaling på 5-10 år.

Les også: Tesla-eieren måtte hugge opp lokket

– Banken avgjør

Autoco på Hamar, som er en stor formidler av bruktbiler, skrev i epost da vi fremstilt som kjøper av ungdomsbil spurte om finansiering, at det vil være mulig å låne litt mer enn kjøpesummen til typisk ungdomsutstyr som bedre høyttalere og toning av vinduer.

Men daglig leder Claudio Ahumada ved Autoco Hamar understreker at det er banken som til sist avgjør lånesøknadene, og ikke bilselgerne.

Les også: Ekspertenes beste råd for bruktbilkjøp