TIL DOMS: Saken mot den kjente bruktbilselgeren fra Fredrikstad kommer til behandling i mars 2019. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
TIL DOMS: Saken mot den kjente bruktbilselgeren fra Fredrikstad kommer til behandling i mars 2019. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Tiltale på 28 punkter:

Bruktbilselger tiltalt for omfattende bedrageri av kundene

En bruktbilselger i Fredrikstad er tiltalt for 28 tilfeller av bedrageri og underslag mot kundene sine. – Over flere år har det kommet massivt med anmeldelser mot ham, forteller politiet.

Publisert Sist oppdatert

Bruktbilselgeren er tiltalt for tre tilfeller av grovt bedrageri, som har en strafferamme på fengsel i seks år, samt 23 tilfeller av bedrageri, som har en strafferamme på fengsel i to år.

I tillegg er han tiltalt for to tilfeller av underslag, med strafferamme på fengsel i inntil to år.

Les også: «Hvis du vil bli rik på kriminalitet bør du begynne å selge bruktbiler»

I flere år har politiet, NAF og Forbrukerrådet mottatt svært mange klager og anmeldelser fra privatpersoner som enten har solgt biler til mannen, som han skulle selge videre, eller som har kjøpt biler av ham.

Han har operert med flere firmanavn, blant annet Fredriksborg Handel og Autopris.

– Over år har vi fått massivt med anmeldelser mot firmaene. Derfor prioriterer vi nå saken, forteller krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad-politiet.

Les også: Politiet og NAF advarer mot bruktbilselger

Ikke betalt for bilene

I 22 av forholdene mannen er tiltalt for skal bruktbilselgeren ifølge tiltalebeslutningen ha kjøpt biler fra privatpersoner, som han ikke har betalt for, helt eller delvis.

– Han har påstått at det har vært feil og mangler på bilene, eller kommet med andre unnskyldninger for på den måten å betale en mindre sum enn avtalt. I noen tilfeller har han ikke betalt noe for bilene, sier krimsjefen.

Bruktbilselgeren har i mange tilfeller også gjort seg utilgjengelig for de fortvilte privatpersonene som har forsøkt å komme i kontakt med han når de har forstått at de har blitt lurt, opplyser politiet.

Tre av de 22 tilfellene mener påtalemyndigheten er grovt, fordi det er biler i prisklassen 120-150.000 kroner.

Les også: Slik lurte bruktbilselgeren sine ansatte

Solgte defekte biler

Bruktbilselgeren er videre tiltalt for i fire tilfeller å ha solgt biler som har vært defekte eller som har hatt heftelser, til tross for at han skal ha visst om manglende og heftelsene.

I to tilfeller er han tiltalt for underslag, ved at han skal ha fått oppgjør for biler han solgte både fra kjøperne av bilene og fra finansieringsselskapene til kjøperne.

Rettssaken mot bruktbilselgeren er allerede berammet, og starter 5. mars neste år i Fredrikstad tingrett.

Det er satt av fire dager til rettssaken.

Taus

Motor har i flere artikler satt søkelys på bruktbilvirksomheten til mannen. Han har tidligere stilt opp til intervjuer. Men nå ønsker han ikke å si noe.

Når Motor ringer ham, avslår han å kommentere.

– Jeg har ingen kommentar. Dere kan ringe advokaten min, sier mannen.

Advokaten har ikke besvart Motors henvendelser.

Les også: Dette må du vite før du kjøper bruktbil