STOR FORMIDLER: Ingen formidler flere bruktbiler enn Finn. Blir du lurt ved kjøp kan Finn hjelpe deg. Foto: Faksimile logo
STOR FORMIDLER: Ingen formidler flere bruktbiler enn Finn. Blir du lurt ved kjøp kan Finn hjelpe deg. Foto: Faksimile logo

Kampen mot useriøse bruktbilselgere:

I disse tilfellene stenger Finn for annonsering

Finns dominerende posisjon på bruktbilmarkedet gjør at useriøse bruktbilselgere kan skjelve i buksa dersom Finn tar grep. Slik kan du få hjelp av Finn.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Finn kan ta grep når bruktbilkunder ikke får pengene sine.

– Det er flere grunner til at vi utestenger brukere på Finn, sier Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet hos Finn.

Finn har nesten monopol på bruktbilannonser i Norge. Joda, det finnes flere andre steder å annonsere, men så godt som alle bruktbilene er også på Finn.

– Utestengelse kan blant annet gjøres dersom vi avdekker bedrageri, ved flere klager, dersom bruktbilselgeren har utestående penger for annonsering på Finn, eller dersom de er dømt til å betale men ikke gjør opp for seg i forbindelse med en handel som har skjedd via Finn, forklarer Gjefsen.

Les også: Selger biler for millioner, men nekter å betale Markus

BA OM HJELP: Bruktbilkjøper Markus Nordeng Selvig.
BA OM HJELP: Bruktbilkjøper Markus Nordeng Selvig.

Får skryt

Finn tok nylig et slikt grep da de nektet Kolbotn Bil å annonsere fordi de skyldte Markus Nordeng Selvig over 40.000 kroner etter et vedtak i Forbrukerklageutvalget.

Nå får Finn skryt både av advokaten til Markus og NAF.

– Det er fint at Finn tar ansvar og utestenger annonsører når det kan dokumenteres at de ikke har gjort opp for seg, sier Vigdis Svennungsen, sjef for NAF Advokat, som er NAFs advokatkontor.

Hun har ikke hørt om at Finn tidligere har tatt dette grepet i bruktbilkonflikter.

Les også: Sjekk bildene av det selgeren sier ikke er rust

Også Markus sin advokat, den dyktige bruktbiladvokaten Thomas Oftedahl i FRAM Advokatfirma, er glad for at Finn nekter bruktbilselgere som ikke gjør opp for seg å annonsere på Finn.

– Annonsering på Finn er en nødvendighet for bruktbilforhandlere. Derfor er det fint at Finn bidrar og hindrer useriøse bruktbilforhandlere. Samtidig kan annonsenekten også omgås ved å sette annonsene på andre brukere, andre firmaer eller privatpersoner. Men det er jo tungvint, sier Oftedahl.

Les også: Kjøpte bil, lot selgeren få bompengeregningene

– Ta kontakt

Finn håper flere bruktbilkjøpere tar kontakt dersom de får trøbbel med selgeren av bruktbilen.

– Vi oppfordrer forbrukere som har vunnet en sak i domstolen eller lignende organer – som Forbrukerklageutvalget – til å ta kontakt med oss dersom selgeren ikke gjør opp for seg, sier Geir Petter Gjefsen i Finn.

Men det er en forutsetning at man har kjøpt bilen etter en annonse på Finn.

– Vi kan bare ta grep i de tilfellene der grunnlaget er en handel som har funnet sted på Finn, sier Gjefsen.