TVANGSSALG: Bruktbilselgeren som er for retten i Fredrikstad sier han er god for 20 millioner, men en luksuriøs enebolig han eier går nå på tvangssalg på grunn av ubetalte skattekrav. Foto: Faksimile finn.no
TVANGSSALG: Bruktbilselgeren som er for retten i Fredrikstad sier han er god for 20 millioner, men en luksuriøs enebolig han eier går nå på tvangssalg på grunn av ubetalte skattekrav. Foto: Faksimile finn.no

Bruktbilselgeren hevder selskapene er tomme for penger:

Blakk bilselger er «god for 20 millioner»

Flere ganger har den tiltalte bruktbilselgeren hevdet at bruktbilfirmaene hans er tomme for penger. Men privat er han ifølge egne uttalelser god for 20 millioner kroner. – Jeg har ikke dårlig råd, sier han i retten.

Publisert Sist oppdatert

Motor har tidligere fortalt at den bedrageritiltalte bruktbilforhandleren i Fredrikstad så sent som i 2016 hadde 96 millioner kroner i formue.

Bare de fire siste årene har han og ekskona, som delvis har vært medeier, tatt ut totalt 11 millioner kroner i utbytte fra bruktbilfirmaene.

I 2017 var imidlertid formuen plutselig nede i 13 millioner kroner.

Nå i 2019 er han god for 20 millioner kroner, har han selv fortalt i åpen rett.

Les også: Hans Henning stolte på bruktbilselgeren

– Hvis du selger alt og betaler all gjeld, hvor mye sitter du da igjen med, spurte aktor for noen dager siden i åpen rett.

– Ca. 20 millioner kroner, svarte bruktbilselgeren.

– Da har du ikke dårlig råd, kommenterte aktor.

– Nei, det har jeg ikke.

Han opplyser at han har flere eiendommer i Fredrikstad-distriktet. Blant eiendommene er en luksuriøs enebolig utenfor Fredrikstad, med panoramautsikt utover Oslofjorden. Boligen har høy standard og 269 kvadratmeter primærareal over to plan, samt store terrasser.

Denne selges nå av Fredrikstad tingrett på tvangssalg. Årsaken skal være ubetalte skattekrav.

Les også: – Han spekulerer i at vi ikke vil anmelde ham

– Skaper problemer

Det er verre med penger i bruktbilfirmaene. Så sent som i 2017 hadde det ene av hans tre firmaer, Autopris, 4,3 millioner kroner i overskudd. De to andre som han eier hadde knapt omsetning i 2017.

Regnskapene for 2018 er ikke offentlige. Men flere ganger under sin forklaring har bruktbilselgeren gitt uttrykk for at firmakontoene er tomme.

Det er for en stor del ekskonas skyld, hevder han. Ekskona har tidligere arbeidet i firmaene hans, og delvis vært medeier.

– Hun skaper bevisst problemer for meg. Hun har flere ganger tømt firmakontoen og overført pengene til egen konto, slik at bruktbilfirmaene har vært helt uten penger. Hun har fjernet verdier for millioner, hevder bruktbilselgeren.

Les også: Bruktbilkundene vinner sakene, men taper pengene

Vil gjøre opp for seg

Flere ganger i retten har han gitt uttrykk for at han ønsker å gjøre opp for seg til de han skylder penger.

Men han mener at han ikke skylder så mye penger som kundene hans hevder.

– Jeg antar at kundene mine totalt har 3-400.000 kroner utestående hos meg. Noe er åpenbare tvister mellom oss, noe er misforståelser, har bruktbilselgeren sagt i retten.

På spørsmål om hvorfor han ikke har gjort opp for seg før det har blitt politisak, svarer bruktbilforhandleren at det var fordi han valgte å ikke betale fordi han mener han har rett i konfliktene.

Forliksklage fra NAF

– Jeg kunne ha betalt. Likviditeten vår har vært god, med mange millioner kroner i overskudd årlig. Jeg har tjent mye penger på virksomheten, har bruktbilselgeren sagt i retten.

Bruktbilselgeren hevder imidlertid at han ikke lenger har oversikt over inn- og utbetalinger. Også da skylder han på ekskona.

– Hun har tatt en stor eske med papirer. Når jeg spør etter dem svarer hun meg ikke.

Flere av hans tidligere kunder forsøker nå å få inn sitt utestående gjennom å ta ut forliksklager. Blant annet har NAF Advokat har på vegne av fem medlemmer tatt ut forliksklage på totalt ca. 130.000 kroner.

Les også: – Aktor, kjøpte du bil av meg