PRISFORSKJELLER: Stein Johan Hoel Eriksen er overrasket over sprikene da han sjekket servicepris på sin Kia Niro. Foto: Privat

Viktig å sjekke priser flere steder for du bestiller:

Ekstreme pris-forskjeller for service på biler

Det skilte flere tusen kroner da Stein Johan Hoel Eriksen sjekket servicepriser i fire nabobyer. – Ekstremt stor forskjell, sier sjefen for det billigste verkstedet.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Prisene på årsservice varierer. Noen ganger med tusenvis av kroner.

– Du får neppe lavere pris et annet sted, sa kundebehandleren til Stein Johan Hoel Eriksen da han ringte sitt lokale Kia-verksted i Tønsberg for å få pris på toårs-service på sin ladbare hybrid av Kia Niro.

Det svaret var ikke bileieren fornøyd med.

– Vi fikk jo en pris på 6600 kroner. Det synes jeg var i stiveste laget.

Les også: Unik oversikt: Alt om bilkostnadene

7870 kroner

Kia-kunden tok derfor en ringerunde til Kia-verkstedene i nabobyene, med følgende resultat:

Kia i Drammen var enda dyrere, og skulle ha 7870 kroner, ifølge Hoel Eriksen, I Skien fikk han tilbud på 5800 kroner, mens Sentrum Auto i Sandefjord nøyde seg med 5400 kroner, ifølge Hoel Eriksen.

– Servicen vi har gitt pris på omfatter alle servicepunkter spesifisert av Kia, sier daglig leder Stein Martin Sørensen i Sentrum Auto.

Han presiserer at prisen de har gitt er 5490 kroner – altså 90 kroner mer enn Stein Johan Hoel Eriksen forteller at han fikk.

Les også: Har du brukt diesel? Les her!

SJEKK PRIS: Ikke la hvem som helst sjekke bilen din. Det er store prisforskjeller. Foto: Geir Olsen

– Ekstremt stor forskjell

Uansett er forskjellen stor.

– Ja, denne prisforskjellen er ekstremt stor, sier Sørensen.

– Hvorfor er det slike sprik?

– Forklaringen på differansen er forskjell på timepris på verkstedet, fraktpåslag og verkstedmateriell. Selv er vi opptatt av å være konkurransedyktige på begge våre merker, sier Sørensen.

Billigst i Sverige

Bilkunden selv er svært overrasket over prisforskjellene.

– Her er det stor variasjon. For stor! Mellom laveste og høyeste pris er det en differanse på 46 prosent, sier Stein Johan Hoel Eriksen.

Fra Tolvsrød ved Tønsberg til svenskegrensen er det ikke mange milene. I Strømstad tar merkeforhandleren der 4800 norske kroner, ifølge Hoel Eriksen.

Altså enda noen hundrelapper billigere enn hos Sentrum Auto.

Les også: Bruktbilkundene dropper merkeforhandlerne

POPULÆR: Kia Niro er blant de populære bilene på markedet nå.

– Sjekk tre verksteder

– Det er ikke uvanlig at serviceprisene varierer. Men her var prisforskjellen stor, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Han mener det er viktig å sjekke pris slik at man ikke betaler for mye.

– Vi oppfordrer til å sjekke pris på tre verksteder. Velg gjerne ett som er i et annet distrikt enn der du bor. Er dette verkstedet det billigste, har du to valg: Enten ta turen dit for å få utført servicen, eller bruk pristilbudet til å prute hos verkstedet som er nærmest der du bor. Har man fått et bedre tilbud et sted, er mange verksteder villige til å gå ned i pris, sier Sødal.

Les også: Disse elbilene gleder vi oss mest til

– Stemmer ikke

Men hva sier Skotvedt i Drammen?

– Dersom det er innhentet priser som ligger 45 prosent lavere enn våre priser er det helt åpenbart at de ikke utfører samme service, skriver daglig leder Axel O. Skotvedt Sundling i Skotvedt Drammen i en epost til Motor.

Han opplyser at de konsekvent følger fabrikkens anvisninger for service - og at to-års service på denne bilmodellen hos dem koster 7870 kroner. Det er den samme prisen Stein Johan Hoel Eriksen fikk oppgitt.