GLAD: Markus Nordeng Selvig hadde nesten gitt opp å få pengene sine fra bruktbilselgeren etter at han fikk problemer med denne Volvoen. Men så tok han saken i egne hender. Foto: Privat

Markus tvang bruktbilforretningen til å betale:

Slik fikk han pengene sine fra bruktbilselgeren

Da hverken forbrukermyndighetene, namsmannen eller advokaten hans greide å hjelpe, tok Markus saken i egne hender. På en effektiv måte fikk han presset bruktbilfirmaet til å betale pengene de skylder han.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Markus tok selv grep da ingen greide å hjelpe han.

Markus Nordeng Selvig (26) gikk til Finn, landets dominerende markedsplass for bruktbiler og alt mulig annet, og ba Finn utestenge Kolbotn Bil fra å få annonsere.

Finn gjorde som Markus ba om – og da tok det ikke lang tid før bruktbilforretningen krøp til korset og betalte Markus pengene.

Les også: Selger biler for millioner, men nekter å betale Markus

Tilkjent 40.000 kr

Men det så opprinnelig svært mørkt ut for Markus Nordeng Selvig fra Romedal utenfor Hamar.

Han fikk problemer med bilen han kjøpte fra bruktbilfirmaet sør for Oslo, og måtte gå til Forbrukerrådet og deretter Forbrukerklageutvalget – som tilkjente han 40.000 kroner i prisavslag i sitt vedtak.

Advokaten til Markus purret deretter på betalingen flere ganger – uten hell. Markus gikk til namsmannen, som heller ikke klarte å kreve inn pengene.

Les også: Kjøpte bil, lot selgeren få bompengeregningene

DYRE BILER: Kolbotn Bil selger mange og dyre biler, men ble tvunget i kne av en bruktbilkjøper fra Hedemarken. Faksimile av nettsidene til Kolbotn Bil.

Truet

– Det er intet til utlegg, konkluderte Namsmannen i Follo – selv om bruktbilfirmaet har svært dyre biler for mange millioner kroner for salg. De siste fem årene har de solgt biler for totalt 139 millioner kroner, ifølge regnskapene.

– At selskapet har kjøretøy til salgs betyr ikke nødvendigvis at de er eier av kjøretøyene, eller at kjøretøyene har en friverdi, skrev Audhild Notø, seksjonssjef ved sivilavdelingen i Øst politidistrikt i en epost til Motor, da vi fortalte om Markus i januar.

Samtidig truet bruktbilbutikken med rettssak mot Markus.

– Saken skal videre til retten, skrev daglig leder og styreleder Rizwan Shaukat i en sms til Motor.

Les også: Tiltalt bruktbilselger stiller opp i intervju

– Ekstra spesielt

Men hvorfor skal bruktbilbutikken få lov å selge biler til nye kunder når de ikke gjør opp for seg til Markus?

– Ikke søren, tenkte folkene i Finn, som stanset Kolbotn Bils tilgang til å annonsere.

– Vi er opptatt av at våre brukere ikke skal oppleve noe uønsket ved kjøp og salg på Finn, skriver Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet i Finn, i en epost til Motor.

Siden Markus hadde et vedtak på at han har til gode penger hos bruktbilforretningen, og bruktbilforretningen også skyldte penger til Finn for annonser, bestemte Finn seg for å stanse.

– Ekstra spesielt her var at kunden hadde prøvd å få pengene inn gjennom namsmannen. Da blir det rart om Finn skal muliggjøre at bruktbilforretningen skal kunne fortsette annonsering hos oss, sier Gjefsen

Les også: Droppet bruktbilkjøpet – må betale erstatning

Muligheten for å annonsere ble ikke åpnet igjen før denne uken, etter at brukbilforretningen godtok å betale tilbake de 40.000 kronene samt utlegg og renter i jevnlige avdrag i månedene fremover.

– Første delbeløp har nå kommet inn, forteller Markus Nordeng Selvik fornøyd.

Han anså egentlig pengene sine som tapt – og beskriver Finn som enestående.

– Og hvis Kolbotn Bil ikke fortsetter å betale meg vil Finn stenge tilgangen igjen, sier Markus.

Kolbotn Bil har ikke besvart Motors henvendelser.