GRUNNLØS: FNBs partileder Frode Myrhol betegner eksklusjonen av Alexandra Eva Lind i FNB i Sandnes som total grunnløs. Foto: Carina Johansen, NTB /scanpix

«Personalsak», sier Sandnes FNB:

Populær politiker kastet ut av bompengepartiet

Alexandra Eva Lind fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Sandnes fikk flest personstemmer i valget, men er nå ekskludert fra partiet.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Folkeaksjonen nei til mer bompenger stilte lister i 11 kommuner ved kommunevalget. FNB fikk 9,1 prosent av stemmene i Sandnes i valget for en uke siden.

Lind har fått et brev med beskjed om at hun er ekskludert fra partiet.

– I brevet står det at jeg ikke har tillit fra styret i FNB Sandnes. Det står videre at jeg skal ha bidratt til å skade partiet eller partimedlemmers omdømme, og at jeg skal ha hatt en ukollegial opptreden, sier Lind til Sandnesposten søndag.

Les også: Mange flere bommer gir nesten ikke mer penger

FNBs partileder Frode Myrhol stiller seg ifølge Stavanger Aftenblad uforstående til utelukkelsen.

– Det er vanskelig for meg å forstå hvordan de tenker i Sandnes, men for meg virker dette totalt grunnløst, sier han.

– Dette er en personalsak. Utover det har vi ingen kommentar, skriver styreleder John Hov i Sandnes FNB i en SMS til NTB.

Bompengemotstanderne er imidlertid ikke ukjent med interne konflikter. På selve valgdagen møttes de stridende partene i FNB i retten for å få avklart retten til bruk av partinavnet.

Les også: «Alle ser at systemet med bompenger ikke er bærekraftig»

(©NTB)