LOVER OMKAMP: Fremskrittspartiet lover mer bompengebråk nå når de har forlatt regjeringen.

Varsler omkamp om bompenger:

Frp: Bompengeforliket gjelder ikke lenger

Bompengeforliket gjelder ikke lenger, melder Fremskrittspartiet – som lover omkamp om bypakkene i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Siste ord er ikke sagt om sommerens bompengeforlik.

Få dager etter at Jon Georg Dale og resten av Fremskrittspartiets statsråder forlot regjeringskontorene, går avtroppende transportpolitisk talsmann i Frp, Morten Stordalen, ut i avisen Klassekampen og sier at de ikke lenger står bak bompengeavtalen mellom de fire borgerlige partiene.

Les også: Flere kan bli stengt inne av bommene i Oslo

– Ikke bundet

– Vi er ikke bundet av Granavolden-plattformen eller noen avtaler med regjeringen. Vi tar det fra sak til sak, sier Stordalen til Klassekampen.

I sommer lovet statsminister Erna Solberg og fireparti-regjeringen å bruke 20 milliarder kroner over en tiårsperiode ved å øke det statlige bidraget i bymiljøpakkene fra 50 til 66 prosent.

Les også: Oslo-folk mer fornøyd med bommene

– Uklokt

Fremskrittspartiet krever samtidig at den nye treparti-regjeringen ikke reverserer bompengekuttene som Frp fikk til i regjeringen.

– Det vil i så fall være uklokt av regjeringen, sier Stordalen til Klassekampen.

Både Venstre og Høyre beklager Frps uttalelser.

– Men vi kommer til å holde fast ved de avtalene vi har inngått i regjering. Bompengeforliket ligger fast, sier Nils Aage Jegstad, ett av Høyres medlemmer av Stortingets transportkomité.

Tirsdag ble det også kjent at det er Bård Hoksrud som blir Frps nye transportpolitiske talsperson. Hoksrud skal dermed fronte Frps bompengepolitikk fremover.

Les også: Disse elbilene kommer i 2020