GRAVEARBEID: Flyttingen av den mye omdiskuterte bomstasjonen i Sandakerveien er i gang. Masten til bomstasjonen flyttes over på den andre siden av veien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Skjebnen avgjort for balkongbommen:

Betaler millionbeløp for å flytte bommen over gata

Bomstasjonen som i vår ble satt opp rett foran to balkonger på en bevaringsverdig bygård på Torshov i Oslo, blir nå flyttet.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Statens vegvesen plasserte en av Oslos 54 nye bommer rett utenfor en bygård i Sandakerveien – utenfor å varsle borettslaget og beboerne som fikk utsikten ødelagt.

Gravearbeidene startet torsdag, og bommen blir flyttet til den andre siden av gaten.

Vegvesenet opplyste i juni til Dagsavisen at det «antakelig ikke er en løsning» å la bommen stå, og at det vil gå i dialog med borettslaget.

I oktober opplyste Statens vegvesen til Motor at det vil koste mellom en og to millioner kroner å flytte bommen til den andre siden av gata.

Samferdselsdepartementet kom også på banen i saken, og statssekretær Tommy Skjervold (Frp) sa at hvis ikke Statens vegvesen flytter bomstasjonen på eget initiativ, ville departementet be dem om å finne en annen plassering.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken om bomstasjonen som poppet opp i Sandakerveien på Torshov 16. mai, rett foran balkonger i flere leiligheter.

Ifølge seniormegler Erling Beck hos Privatmegleren i Torshovgata vil det å nærmest ha en bomstasjon i fanget ute på balkongen medføre er stort verditap.

Beboerne i den hundre år gamle bevaringsverdige bygården fikk ikke beskjed om at bomstasjonen skulle settes opp.

Det kom heller ikke noe nabovarsel, før borettslaget ble informert i en epost fra Statens vegvesen to dager i forveien, da med tilbud om befaring.

(©NTB)