STOPPER: For to uker siden var det flertall i Klepp kommunestyre for ny bomring. I går var det snudd – og bomprosjektet stanses. Foto: Espen Røst

Stopp for bompengeprosjekt i Klepp kommune:

Ordfører utsatt for hets, vold og hærverk

Politikerne i Klepp kommune gikk mandag inn for å stanse nok et bompengeprosjekt i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Et flertall blant kommunens folkevalgte, 21 mot 10 stemmer, gikk mandag kveld inn for å stanse utbyggingen av et nytt bompengeprosjekt, melder NRK.

Klepp kommune i Rogaland har planer om å bygge en by til 15.000 mennesker i Orstad/Kverneland-området, noe bompengeprosjektet skulle bidra til å finansiere.

Bomringen skulle også omfatte nabokommunen Time.

En uenighet mellom kommunene om plasseringen av bommene, og dermed også inntektsstrømmene, har ført til at flertallet for bomringen nå har snudd. Så sent som for to uker siden var det et 16-15 flertall blant politikerne i Klepp for bomringen.

Les også: Så mye sparer elbilistene hvert år i bommene

Gråtkvalt

Ordfører i Klepp kommune Ane Mari Braut Nese (H), som stemte for å gjennomføre bomprosjektet, fortalte i kommunestyret mandag kveld om hærverk, vold og hets som hun og familien har blitt utsatt for.

SPRAYET NED: Ane Mari Braut Nese, ordfører i Klepp kommune. Arkivfoto

– Sønnen min ble slengt i veggen og tatt kvelertak på for å få mor til å snu i bompengesaken. Vi har opplevd hærverk på bil og hjem. Huset vårt har blitt sprayet ned med kumøkk, fortalte Klepp-ordføreren gråtkvalt fra talerstolen.

Hun forteller også at hun har fått mange henvendelser fra folk i kommunen som støtter bomringen, men som ikke tør å stå fram med det.

(©NTB)