POPPER OPP: Knut Arild Hareide mener dagens løsning totalt sett er god nok, men ber Statens vegvesen lansere en «pop up»-varsling for å minne om hva du må gjøre for å unngå bomregning etter at du har solgt bilen. Foto: Gorm Kallestad, NTB / scanpix

«Ikke veldig oppløftende», mener opposisjonen:

Skal hindre bompenge-sjokk med «pop-up»

Samferdselsminister Knut Arild Hareide håper en ny «pop up-løsning» skal hindre at bilselgere må betale for bilkjøperens bompengepasseringer.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Samferdselsminister Knut Arild Hareide mener «pop up» blir godt nok.

Etter at Motor har fortalt om de sure bompengeregningene Marcus Jøsang Møller har fått fra bompengeselskapet Fjellinjen, opplyser samferdselsminister Knut Arild Hareide at Statens vegvesen nå tar grep med en helt ny «pop up»-løsning.

– Statens vegvesen arbeider med å få på plass en ordning i motorvognregisteret under elektronisk salgsmelding med en «pop up»-melding om at man må huske å si opp Autopass-avtalen på kjøretøyet, skriver Hareide i et svar til stortingspolitiker Morten Stordalen (Frp).

Han spurte statsråden hva han vil gjøre med bompengeregninger selgere av bruktbiler risikerer å måtte betale.

– Ikke oppløftende

Stordalen har bedt samferdselsministeren ta initiativ til en langt bedre praksis enn dagens. Men det vil ikke Hareide.

– Ikke veldig oppløftende med tanke på å få til fornuftige endringer, sier Stordalen til Motor.

Han er ikke fornøyd med popup-løsningen Hareide skryter av.

Les også: Kjempebyks i bompengeutgifter

Knut Arild Hareide mener dagens løsning totalt sett er god nok, hvor selger av bruktbilen må melde eierskifte for bilen til motorvognregisteret og eierskifte for bompengeavtalen til Autopass eller sitt lokale bompengeselskap.

Hareide påpeker at med dagens system trenger ikke brukeren av bilen å være eieren av kjøretøyet. Dermed kan blant annet bilister som leaser biler tegne Autopass-avtale selv.

I tillegg til en egen «pop up»-løsning har vegvesenet nå lagt til ekstra info på sine nettsider om viktigheten av å si opp bompengeavtalen, melder Hareide.