IKKE NOK: Det holder ikke å bare fjerne denne bombrikken når du selger bilen din. Foto: Geir Røed
IKKE NOK: Det holder ikke å bare fjerne denne bombrikken når du selger bilen din. Foto: Geir Røed

Husk dette når du selger bil:

Slik unngår du bomregning etter bruktbilsalg

Få ting er kjipere enn å betale andres bompengeregninger. Men glemmer du et par viktige ting ved bruktbilsalg ender du fort opp med å gjøre det.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Slik unngår du å betale bompasseringene til bruktbilkjøperen.

Flere Motor-lesere har opplevd å måtte betale bompengeregningene til ny eier etter at de har solgt bruktbilen sin.

– Når du selger bilen er det viktig at du avslutter Autopass-avtalen. Det holder ikke å bare ta ut bombrikken, sier Håkon Eidem i Fjellinjen.

– Kjørte halve landet

Forrige uke fortalte Motor om bergenseren som etter salget av bruktbilen sin til en 28 år gammel mann fra Telemark mottok regninger fra bompengeselskapet på til sammen 1781 kroner.

Bergenseren hadde ikke gjort det han skulle, og måtte betale de sure kronene før det ble inkasso. Han er ikke alene.

Flere Motor-lesere har opplevd det samme.

– Sist jeg solgte bil endte jeg opp med en regning på over fem lapper for bompenger. Kjøperen av bilen nektet å betale passeringene i mitt navn fordi vi hadde en pågående konflikt om bilen, forteller en leser.

– Jeg fikk bomregning etter at kjøperen hadde kjørt halve landet med bilen den dagen han kjøpte den, forteller en annen.

Les også: Kjempebyks i bompengekostnader

– Løste seg

Noen lesere forteller at de har fått bompengeselskapet til å droppe pengekravet, noe som kan tyde på at praksisen er forskjellig.

– Dette får du lett tilbake. Jeg ringte bomselskapet og informerte om kjøpers navn og adresse. Da bomselskapet fikk bekreftelse på salget løste det seg, skriver en annen.

Les også: Slik får du rabatt i bomstasjonene

FLYTT ELLER SI OPP: Når du selger bruktbilen din, må du enten avslutte avtalen med bompengeselskapet, eller flytte brikken til nytt kjøretøy.
FLYTT ELLER SI OPP: Når du selger bruktbilen din, må du enten avslutte avtalen med bompengeselskapet, eller flytte brikken til nytt kjøretøy.

For å unngå problemer, enten det er pengekrav som du ender med å måtte betale, eller du må bruke tid på å kontakte bompengeselskapet, er det to viktige ting å huske på ved bruktbilsalg, forteller Fjellinjen – som er landets største bompengeselskap:

Avslutt eller endre Autopass-avtalen og ta ut bombrikken av bilen.

– Dersom du bare tar ut brikken fortsetter du å betale bompenger siden bilens skiltnummer fortsatt er koblet til avtalen din, forklarer Håkon Eidem i Fjellinjen.

På nettet eller hos kundeservice til bompengeselskapet kan du enten avslutte avtalen, dersom du ikke skal ha ny bil, eller overføre avtalen og brikken til ny bil.

– Ved flytting må du huske på å oppdatere med det nye registreringsnummeret, forteller Eidem.